Inici » Notícies » General

Benissa celebra l’acte de finalització dels cursos de Valencià

15 de juny de 2018 No hi ha comentaris
Alumnes del curs de Valencià per a residents estrangers

Alumnes del curs de Valencià per a residents estrangers

L’acte fi de curs de Valencià, va tindre lloc el passat dimecres 13 de juny, a l’Espai Cultural Les Cases del Batle, comptant amb la presència d’aproximadament unes 60 persones, entre alumnes i familiars que van acudir convocats per AVIVA- Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Benissa, responsable d’organitzar els cursos preparatoris per a superar les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Els alumnes dels graus A1 i B1, tots ells residents estrangers de diverses nacionalitats, van arreplegar el seu diploma de mans del regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, i del batle, Abel Cardona, i es van dirigir al públic per a explicar algunes de les seues experiències i com les ganes d’aprendre i el desig d’integració, els havia motivat a apuntar-se a un curs de Valencià que els obri les portes a participar, de manera més activa en la vida del nostre municipi. De la mateixa manera, en les intervencions, es va posar de manifest el desig de recomanar l’experiència a persones en la seua mateixa situació, encara malgrat l’esforç que suposa realitzar aquesta activitat a una edat adulta.

Per la seua banda, Dídac Vengut, qui ha sigut el professor dels graus B2, C1 i C2, va presentar als seus alumnes i va remarcar que, amb esforç i dedicació, és possible optar al títol administratiu que acredita el grau de coneixement de la llengua. El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, va anunciar que els cursos continuaran a setembre, mes en què s’obrirà de nou la matrícula per a la formació 2018-2019 per a tots els graus.

A més, els residents estrangers del curs B1 van fer un discurs on destacaren que “ara hem arribat al nivell B1, que significa que ja podem entendre i fins i tot parlar una mica de Valencià”, assenyalant que “ens sentim més integrats en la societat i la cultura del lloc i podem recomanar a tots els estrangers que viuen ací, fer cursos de Valencià per a aprofitar més la situació de viure en un país bilingüe. Aprofitarien més la seua estada en este país tan bonic”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/