Inici » Notícies » General

Benissa celebra el Dia Mundial de l’Energia promovent les energies alternatives

9 de febrer de 2019 No hi ha comentaris
Cartell de les activitats del Dia Mundial de l'Energia

Cartell de les activitats del Dia Mundial de l’Energia

L’Ajuntament de Benissa, a través de Creama Benissa, celebrarà el pròxim 14 de febrer el Dia Mundial de l’Energia. En aquesta jornada es pretén fomentar hàbits positius per a contribuir a la conservació del medi ambient, com per exemple l’ús racional de l’energia, disminuir en la mesura del possible l’ús d’energies no renovables i contaminants i introduir gradualment energies netes i alternatives que procedeixen de la natura, com el sol i l’aigua, entre d’altres.

Per això, a Benissa es conscienciarà la societat a través d’una xarrada a l’IES Josep Iborra, que tindrà lloc el mateix dijous 14 a les 12.00 h, amb la participació de Tallers Ginestar, empresa local que a més oferirà a l’alumnat present una demostració de com funcionen els vehicles elèctrics.

A més, el dissabte 16 tindrà lloc a la Plaça Rei Jaume I (de 9.30h a 14.30h) una exposició de vehicles i equipaments sostenibles, tals com maquinària agrícola o sistemes de calefacció. Aquesta iniciativa comptarà amb el suport de diverses empreses locals, com Agrícola Ivars, EcoPellet, Motos Benissa, Opel La Marina Motor i Talleres Ginestar, els quals explicaran alguns dels avantatges d’utilitzar energies alternatives.

I és que des de la Unió Europea s’ha marcat com a objectiu que, l’any 2020, un 20% de l’energia usada siga renovable. En aquest sentit, el ple de Benissa va aprovar el mes de novembre passat la seua adhesió al nou pacte d’alcaldies pel clima i l’energia, amb la finalitat de reduir el 40% d’emissions de CO2 en 2030. Aquest compromís es va traslladar a l’Agència d’Energia Provincial i compta amb un pla d’acció a través d’un informe bianual amb el qual realitzar seguiment de les accions dutes a terme.

“Des de l’Ajuntament de Benissa i també des del Creama Benissa, conscients del perill de l’excés d’emissions de CO2 i d’altres gasos contaminants amb tot el que això suposa i conscienciats com estem en la defensa de l’ecologia i del medi ambient en aquest planeta compartit, volem commemorar el dia mundial de l’energia”, indica Xavi Tro, responsable de Creama a l’Ajuntament de Benissa. El regidor destaca que l’objectiu d’aquesta proposta se centra en “conscienciar la població benissera, començant des dels més joves, sobre el necessari ús racional i sostenible de l’energia i la lluita contra el canvi climàtic que, lamentablement, ha vingut per a quedar-se”.

Davant d’això, Tro assenyala que “tenim bones noticies, per exemple, les matriculacions de vehicles elèctrics i híbrids han pujat un 30% en gener d’enguany respecte al mateix mes del 2018, arribant a les 8.994 unitats front a les 6.914 de gener de l’any passat. Només em resta agrair a les empreses benisseres que col·laboren en aquestes jornades que farem el dijous 14 de febrer a l’IES Josep Iborra per als nostres estudiants i el 16 a la Plaça Jaume I per a tots els públics”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/