Inici » Notícies » General

Benissa celebra el 25N amb una campanya de conscienciació “que va a l’origen de la violència masclista”

22 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
Presentació de la campanya contra la violència de gènere a Benissa

Presentació de la campanya contra la violència de gènere a Benissa

El 25 de novembre, dissabte que ve, es celebra el dia internacional contra la violència de genere. Una jornada a la qual Benissa va a donar-li un significat pràctic per a aconseguir una conscienciació més eficaç. Açò és, amb una campanya que es val de missatges clars i directes: “Anar de putes i que et semble divertit és violència masclista”, “Escuchar a tu vecina chillar y pensar que son cosas de pareja es violencia machista”, “Pensar que les mostres d’estima entre homes són mariconades és violència masclista” i “Opinar sobre el cos de les dónes és violència masclista”.

Belén Ivars, regidora d’Igualtat, i Manuel Juan, responsable del departament d’Acció Social han definit l’objectiu d’aquesta campanya. “Volem anar a l’origen de la violència masclista”, destaca la regidora, lamentant que “quan assassinen una dona sembla que la societat ho condemna, és un fet ja assumit, però els micromasclismes estan encara per treballar”. Belen Ivars aprofundeix que la finalitat d’aquesta campanya és que “la gent reflexione sobre el que està llegint, i no siga una crida més”.

Dins dels missatges, explica Ivars que “pensar que les mostres d’estima entre homes són mariconades és violència masclista” és un exemple que els homes poden ser també víctimes de la pròpia violència masclista, concretament “els que es relacionen de forma diferent, o estimen de forma diferent, que no es relacionen a estereotips com ser un Don Juan o un home més viril”. Una altra frase en la qual Ivars es va detindre és la que demana una reacció a tota aquella persona que escolte la veïna cridar, ja que “moltes vegades qui ho escolta és l’únic o l’única que pot ajudar, cridant la policia, perquè escoltar crits i no fer res és ser còmplice”.

Per la seua banda, Manuel Juan recorda que els departaments d’Acció Social i Igualtat “treballen de forma conjunta aquesta temàtica, Igualtat des de la conscienciació i la prevenció, i en Acció Social actuant”. El portaveu de l’equip de Govern es va detindre en algunes xifres de la seua àrea, al mateix temps que va explicar que l’Ajuntament treballa de forma coordinada amb la Policia Local, la Guàrdia Civil i el Centre de Salut. “Benissa aparentment és una població tranquil·la, on sembla que no passa res en el sentit de violència de gènere, encara que hem de destacar 19 casos de violència de gènere relacionats amb l’assistència jurídica que presta el propi Ajuntament” o les “14 ordres de protecció vigents”. El regidor també cita les 13 denúncies que s’han realitzat en l’àmbit de la Guàrdia Civil, “no totes a Benissa però sí la majoria d’elles”.

Altres accions relacionades amb el 25N seran un taller de prevenció, a través d’una performance que es realitzarà el divendres 24 a l’IES Josep Iborra. La realitza part de l’alumnat i va dirigit a la resta d’alumnat de l’Institut, i també als alumnes de 6é de les dos escoles públiques. El mateix dissabte 25 de novembre tindrà lloc al Parc de Dolors Piera diversos actes, un conta-contes (Teatreres pel Món) i unes activitats i jocs (el Brúfol) per al públic infantil, i altres accions paral·leles que finalitzaran amb la lectura d’un manifest que s’ha treballat de forma conjunta amb altres regidories d’Igualtat de la Marina Alta: “Volem que tota la comarca diga prou”, desitja Belén Ivars. “El Govern central ofereix un discurs buit, sense un suport polític ni pràcticament econòmic i amb escasses competències dedicades a lluitar contra aquest problema social i polític”, lamenta la regidora.

A més, en la roda de premsa d’avui s’ha subratllat que la conscienciació sobre la prevenció de la violència de gènere no serà solament durant el mes de novembre. “És un problema anual, maten una dona cada 5 dies i en aquest Ajuntament ens neguem al fet que es veja com una cosa normal”, avalua la titular d’Igualtat en el consistori benisser. Pròximament es presentarà un vídeo i durant l’any es difondrà la citada campanya de conscienciació a través de la web o les xarxes socials institucionals.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/