Inici » Notícies » General

Benissa celebra com a històrica l’adjudicació de la variant

24 de Novembre de 2007 No hi ha comentaris

Totes les formacions de l’Ajuntament de Benissa es van mostrar ahir unànimes a l’hora de qualificar com a dia històric l’aprovació del Consell de Ministres de la variant del poble. Van variar a l’hora de remuntar-se en el temps sobre l’inici de les reivindicacions i van indicar que seguiran de prop el procés perquè els terminis no es retarden i perquè els propietaris afectats tinguen el màxim benefici possible.

El batle

El batle del municipi, el popular Juan Bautista Roselló, va indicar que “es tracta d’una notícia històrica per a Benissa” ja que “des de la segona meitat del segle XX era una infraestructura demandada pel poble”.

Pel que fa a aquest tema va recordar “els problemes de tota classe” que genera la carretera començant per “ser una barrera que parteix al poble en dos” i que anualment registra “seriosos problemes de sinistralitat”. Una xifra que supera els cinc accidents greus cada any.

Vicente Cabrera

Per la seua banda, el portaveu del PSOE, Vicente Cabrera, va assenyalar que “es tracta d’una infraestructura que és molt necessària per a Benissa” encara que va recordar que “la millor solució és alliberar l’autopista” però mentre “no ocorra, cal descongestionar el trànsit dels pobles costaners a força de variants”. Cabrera també va destacar el mèrit del Govern de Zapatero “han passat molts anys i no han fet res i ara en tres ja eix a licitació”. Cabrera va situar la reivindicació en fa 25 anys.

Xavi Tro

Des del Bloc, Xavi Tro va mostrar la seua satisfacció perquè “les coses estan encaminades”. En aquesta línia va indicar que “si comencen les obres no anem a mobilitzar-nos” i va recordar que l’aposta del Bloc d’eixir al carrer va ser després d’anunciar-ho el batle i “per la injustícia que suposava el retard de la variant”. Per altra banda, va indicar que ara caldrà intentar que els afectats obtinguen una renda justa, encara que va reconèixer que “hi ha poc marge de maniobra” ja que l’acte ve marcat des del Ministeri. Xavi Tro va indicar que la demanda es remuntava a fa trenta anys.

Paco Montagut

Finalment, el líder del PSD, Paco Montagut, va mostrar la seua seguretat que “la satisfacció és pràcticament la mateixa en tots perquè es tracta d’unes obres que es demanaven des de fa més de trenta anys”. Montagut va recordar la ubicació de Benissa que la converteix en punt neuràlgic d’entrada i eixida de la Marina”. Encara que els terminis s’han retardat uns mesos, Montagut comenta que “des de fa unes setmanes ja va una cosa darrere de l’altra”.

Característiques

Les obres de la variant van ser aprovades durant la reunió del Consell de Ministres d’ahir i eixiran a licitació per 17.854.307 euros. Els treballs es realitzaran pel marge esquerre entre els punts quilomètrics 175,190 i 179,650. El traçat s’inicia amb una revolta a l’esquerra, a continuació l’enllaç sud connecta la N-332, la travessia de Benissa i la carretera de Xaló.

Per altra banda, a partir del dilluns estan citats els afectats per la variant ja que es procedirà al pagament de la fase prèvia i a l’alçament de les actes d’ocupació. Les cites continuaran el dimarts i el dimecres.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/