Inici » Notícies » General

Benissa: Alta, marina i amb bon paladar

8 de juny de 2008 No hi ha comentaris

Benissa va honrar ahir la seua tradició culinària en la I Mostra Gastronòmica, que sota el bon fer de 13 establiments del poble va passar revista a un ampli ventall de possibilitats per a acontentar i sorprendre els paladars exigents.

L’aperitiu d’aquesta iniciativa va vindre de la mà dels representants polítics, que van obrir boca amb tota mena d’agraïments i compliments. Juan Bautista Roselló, batle de Benissa, va presentar a José Joaquín Ripoll, president de la Diputació d’Alacant, com “un dels pares d’aquestes instal·lacions” (referint-se al Taller d’Ivars), no sense abans destacar que “feia falta que Xavi Estupinyà arribara a la regidoria per a portar a terme aquesta mostra”. També van acudir a la presentació Agustín Grau, director de Turisme d’Interior, el diputat calpí Juan Roselló i el citat Estupinyà, regidor de turisme.

Després dels parlaments es va passar al plat principal: els 13 estands de bars, restaurants, cellers, un forn de pa i fins i tot una carnisseria, la de la Placeta Vella, que va exemplificar la llarga trajectòria de l’embotit local. “Són ja quatre generacions, des de 1907”, va destacar el patriarca dels Navaixes a propis i estranys. I és que l’oferta d’especialitats oferia diversos i suggeridors plats: Des de blat picat, pilotes de putxero, espencat, passant pel polp amb penques i sense oblidar el mullador, la llengua de vedella o el bull (tot això regat amb vins produïts al poble), l’eventual gourmet que allí es personaava acabava irremeiablement amb la boca feta aigua.

Potser l’espina d’aquest esdeveniment va ser la pobra afluència de públic. La notable posada en escena no es va veure recompensada per un bon nombre de comensals després de la inauguració, al migdia. Des de l’organització van justificar la falta de visitants pel fet que el dissabte és dia de mercat municipal i que a causa de les agendes dels polítics assistents resultava complicat inaugurar aquesta Mostra Gastronòmica en un altre moment. A part, més d’un restaurador es va queixar, parlant de “desil·lusió”. “El recinte no és adequat perquè estem treballant amb l’espai molt limitat” per a situar les ferramentes de cuina així com el producte a degustar, qüestió a la qual Xavi Estupinyà va respondre assenyalant que “sí que tenen lloc, és una cosa que ja es va parlar amb tots els participants, fins i tot vam oferir la possibilitat de muntar una cuina de campanya i ens van dir que no era necessari”. Estupinyà va remarcar que per a portar a terme aquesta proposta es van personar a Vilafranca del Penedés, on van prendre nota de la “reeixida” Fira del Gall. Altres comerciants també van comentar que “els 6 euros de l’entrada a alguns no els agradarà”. Per aquesta quantitat el visitant compta amb una copa de vi, embotit, pa, un caspellet, coca maria i un café. La resta varia entre un euro que costen alguns vins i els cinc a abonar per una ració d’algun dels plats més genuïns de la cuina benissera.

Setmana de bona taula i estovalles

La mostra va continuar anit amb una mica més d’ambient i hui donarà per conclosa la seua primera edició. En qualsevol cas, els establiments més coneguts de la restauració local han iniciat la Setmana Gastronòmica, posant a l’abast de qualsevol mileurista uns menús excel·lents.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/