Inici » Notícies » General

Benissa ajorna la decisió d’obrir al públic les comissions informatives

4 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Ple de l'Ajuntament de Benissa

Ple de l’Ajuntament de Benissa

Finalment no hi haurà, de moment, comissions informatives obertes al públic a l’Ajuntament de Benissa. A penes unes poques hores després d’anunciar-ho el consistori en un comunicat, el ple municipal va paralitzar ahir a la nit la iniciativa pels dubtes que li genera a l’oposició (PP i el no adscrit, Isidor Mollà), però també d’un dels grups del govern, PSPV. Finalment, la proposta es va deixar sobre la taula per a millor estudi. De nou, la unitat de l’executiu (Reiniciem, PSPV i Compromís) va tornar a flaquejar en el ple amb esta proposta que, segons el comunicat previ, arribava a la sessió “recolzada per l’equip de govern”.

Quan va començar a debatre el punt, la regidora Belén Ivars (Reiniciem Benissa) va defensar la proposta, per la qual, en nom d’atorgar major transparència a la gestió municipal, es permetria l’assistència de públic a les comissions i a més s’emetrien també per internet en directe. Per això, passarien a celebrar-se, igual que els plens, en l’Espai Cultural de les Cases del Batlle.

Tot seguit, va intervindre el portaveu del PP, Arturo Poquet, qui va opinar que la proposta “s’ha de treballar”, sobretot en allò relatiu al que puga significar sobre el tractament en públic de dades protegides. A això, el secretari ha assenyalat que caldrà fer una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per incorporar la proposta d’obrir al públic les comissions, però no havia d’haver problema respecte a la Llei de Protecció de Dades. “Igual que en els plens”, va dir, es tracta que els edils porten “cura” de no donar dades personals en els debats.

Fins ací, que el PP mostrara els seus dubtes entrava dins del guió. Com també que Compromís defensara la proposta. El seu portaveu, Xavi Tro, va manifestar l’”entusiasme” del seu grup per obertura al públic de les comissions, ja que “som partidaris d’una transparència total, de panells de vidre a l’ajuntament”. Tant és així que, va dir, en Compromís no tindrien problema fins i tot en avançar més en transparència, donant accés a tots els regidors a la plataforma informàtica en la qual estan penjats tots els expedients de l’ajuntament.

La cosa va començar a derivar per altres camins. Tant el PP com Isidor Mollà li van prendre la paraula a Tro i el debat va passar a girar al voltant d’esta possibilitat d’obrir el programa informàtic Gestiona a tots els regidors, una qüestió que res tenia a vore amb la moció presentada. L’alcalde, Abel Cardona, ha instat a la resta de grups a què si consideraven que s’havia de donar accés a tots els regidors a esta plataforma per a la consulta dels expedients, ho plantejaren per mitjà d’una moció en una altra sessió. En Reiniciem, va avançar, no li donaran suport perquè consideren que tots els regidors tenen ja accés als expedients si els sol·liciten i que “hi ha d’haver algun control” en l’accés a informació que pot ser “confidencial”. “És el que ens diuen els tècnics de la casa”, ha indicat.

A estes altures, i tornant al punt de l’ordre del dia, també Isidor Mollà va considerar que l’obertura de les comissions al públic requereix “d’un debat i uns informes jurídics” previs. Ací ja estava clar que la proposta no prosperava.

Però encara faltava el PSPV. El seu portaveu, Manolo Joan, es va posicionar en este mateix argument. “És un tema prou important com perquè s’estudiïe en la comissió pertinent, ja que requereix de la modificació del ROM i d’evacuar consultes a algun organisme superior”.

Ací és on va naufragar definitivament la proposta. L’alcalde va assenyalar que, vist que hi havia “generat dubtes”, quedava sobre la taula per a un millor estudi en comissió.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia publicada el 28 de juny de 2017 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/