Inici » Notícies » General

Benissa admet problemes de proveïment d’aigua per a l’any que ve si segueix la sequera

15 de maig de 2014 No hi ha comentaris
Font de Bèrnia

Font de Bèrnia

Avís per a navegants. L’actual sequera és tan feroç, que aquells municipis que es proveeixen exclusivament de pous, que són la majoria, poden tindre greus problemes de proveïment d’aigua a mig termini. El primer debat sobre aquest tema a la Marina Alta s’ha formulat a Benissa. A preguntes de Compromís, el batle del municipi, el popular Juan Bautista Roselló, va matisar que de moment “hi ha suficient aigua potable per a passar l’estiu” però va matisar que “si aquesta situació de sequera persisteix, poden produir-se problemes de cara a l’any que ve”.

El laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant ja ha qualificat com a “històrica” l’actual falta de precipitacions a les comarques valencianes del sud: des de principis de 2014, el cel només ha deixat 10 litres per metre quadrat, el pitjor registre des que es realitzen mesures, empitjorant així els 13 litres que en el mateix període s’havien comptabilitzat en una data tan llunyana com 1893.

Aquestes estadístiques van ser aportades per Compromís. Davant la gravetat de les mateixes, els nacionalistes van qualificar com a “decebedora” la resposta del balte i van exigir al govern de Benissa, integrat per PP i PSD, que “presten la màxima atenció davant aquesta qüestió i abans que finalitze aquest estiu plantegen solucions alternatives per a evitar restriccions severes o talls en el subministrament amb el consegüent perjudici per a turistes i veïns si persisteix aquesta situació climatològica”. Benissa, i també Senija, es proveeixen en l’actualitat tant de pous propis com dels situats a Benigembla. El seu estat, amb tanta falta de pluges, és precari.

Les àmplies masses forestals de Benissa

L’actual sequera té una altra conseqüència. El risc d’incendis forestals, tal com va poder apreciar-se amb el recent foc esdevingut al Montgó que va calcinar 40 hectàrees. Compromís, després d’alertar de les extenses zones forestals i la gran grandària de superfície de Benissa, va qüestionar a Roselló sobre si van a prendre’s mesures sobre aquest tema. Roselló va dir que no. Els nacionalistes les van exigir. I van instar al batle perquè també demande més mitjans i efectius a la Generalitat, que últimament ha retallat els mateixos per problemes financers, “per a reforçar la tasca que ja realitza ABAI (Associació Benissenca Antiincendis)”.

Cal recordar que Xàbia ja ha avançat la data de vigilància per a previndre incendis forestals i que el mateix propòsit han expressat Calp i Dénia.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia publicada el 15 de maig de 2014 al periòdic electrònic LA MARINA PLAZA.

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/