Inici » Notícies » General

Benissa acull el 1r Congrés Nacional “El Paisatge dels Riuraus” del 26 al 28 d’octubre

18 d'octubre de 2012 No hi ha comentaris
Presentació a Benissa del 1r Congrés "El paisatge dels riuraus"

Presentació del 1r Congrés “El paisatge dels riuraus”

Benissa acollirà el I Congrés Nacional “El paisatge dels riuraus: Arquitectura, Herència i Reptes” els dies 26, 27 i 28 d’octubre en la Seu Universitària de Benissa. Així ho va comunicar ahir en roda de premsa el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló i l’exdirectora del Secretariat de Seus Universitàries, Charo Navalón.

Aquest congrés neix després d’una trajectòria de quatre jornades que s’han anat realitzant al voltant d’aquest emblema arquitectònic, i gràcies a l’esforç d’una sèrie d’entitats que han col·laborat i treballat durant mesos per a aconseguir aquest objectiu, demostrant l’interés acadèmic i investigador d’aquest tema. Es tracta de la Universitat d’Alacant, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, l’Associació Riuraus Vius, el Col·lectiu El Runar, la Federació Escola Valenciana i la Regidoria de Cultura. A més, l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert col·laborarà publicant les actes del congrés.

La temàtica general de congrés s’ha configurat sobre la base de quatre grans àmbits: etnogràfic-històric; arquitectura i paisatge rural; turístic i territorial; i educatiu, i el comitè científic està conformat per professors i investigadors de reconegut prestigi en cadascun d’aquests àmbits d’estudi.

La inauguració del congrés tindrà lloc el divendres 26 d’octubre a les 16.30h. Es desenvoluparan les comunicacions i ponències el divendres per la vesprada i el dissabte durant tot el dia. El diumenge pel matí es reservarà per a realitzar un itinerari per diferents riuraus de Xaló. Els interessats a assistir han d’inscriure’s mitjançant la web http://web.ua.es/es/seus/lamarina/

Tant Juan Bautista Roselló com Charo Navalón van parlar de l’objectiu d’aquest congrés: crear consciència de la importància de conservar aquest bé cultural i donar-li valor des del punt de vista turístic, com a escenari i com a peça d’identitat pròpia. Navalón, a més, va insistir en la idea del riurau com a punt de referència sobre la manera de vida, l’economia, el paisatge i el passat en definitiva. Per la seua banda, Roselló, va apuntar la necessitat, no només de conservar aquesta joia arquitectònica, sinó d’impulsar la seua incorporació en les noves construccions.

Es pot consultar els detalls del congrés en el següent enllaç.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/