Inici » Notícies » General

AVIVA Benissa reparteix cartells i fullets amb el vocabulari de la Festa de Moros i Cristians

10 de Juny de 2018 No hi ha comentaris
Presentació dels cartells en Valencià de l'AVIVA Benissa

Presentació dels cartells en Valencià de l’AVIVA Benissa

L’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) a Benissa ha repartit entre les filades mores i cristianes uns cartells i uns fullets amb el vocabulari bàsic de la festa de Moros i Cristians que la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València va elaborar dins de la campanya ‘Festes tot l’any’, dedicada a les celebracions valencianes més populars.

Aquesta campanya de promoció lingüística inclou un cartell de 50 x 70 amb el vocabulari essencial de la festa i un tríptic, de grandària DIN A4 amb el mateix lèxic i un text explicatiu sobre els orígens, els actes fonamentals (entrada o ambaixades), l’evolució i les variacions internacionals d’esta festa, per a ajudar a entendre’n el sentit històric i social. El disseny i il·lustracions del cartell i fullet són de Sira Mollà, estudiant de disseny gràfic i alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.
El president de l’Associació de Moros i Cristians de Benissa, Ximo Nadal, ha estat qui ha arreplegat aquest material per distribuir-lo entre totes les filades i ha aprofitat per a anunciar-nos que en unes setmanes seran les Festes de Moros i Cristians, concretament del 28 de juny fins al 2 de juliol i per a convidar tot el poble a assistir als actes i celebrar-los amb ells.

El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha remarcat que AVIVA BENISSA ha col·laborat amb la festa fent-se càrrec de la traducció del Llibre de Moros i Cristians, cosa que, juntament amb aquesta campanya, facilita els festers i la població en general, l’accés al lèxic propi de la Festa de Moros i Cristians.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/