Inici » Notícies » General

Alumnes de l’IES Josep Iborra participen en un taller de doblatge organitzat per la Regidoria de Normalització Lingüística

3 de juny de 2015 No hi ha comentaris
Els alumnes del taller de doblatge de l'IES Josep Iborra de Benissa

Els alumnes del taller de doblatge

Un total de 124 alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa, concretament els de 1r d’ESO, que cursen l’assignatura optativa “Comunicació Audiovisual” i tots els cursos de 4t d’ESO, han assistit als tallers de doblatge que ha organitzat l’Ajuntament de Benissa a través d’AVIVA-Agència de Promoció del Valencià.

Els tallers, que van consistir en sessions de 5 minuts, han sigut impartits per Francesc Fenollosa, actor i director de doblatge. Amb aquests tallers es pretenia, a més de fer promoció a l’ús social del Valencià, crear un públic en pro de l’audiovisual en aquesta llengua, a través de la promoció participativa i interactiva de la tècnica de doblatge per a no professionals, ja que aquesta activitat té diversos valors afegits; és al mateix temps una activitat lingüística i didàctica a diferents nivells, on es pot treballar específicament qualsevol aspecte de la llengua: la fonètica (pràctica oral, comprensió lectora, lectura en veu alta…), el lèxic, la morfosintaxi, la semàntica, etc.

Però entre aquests valors afegits, es troben també artístics, socials i de creixement personal, perquè és a més, una activitat estètica, innovadora, integradora, lúdica i divertida.

La regidora de Normalització Lingüística, Pepa Martí, ha manifestat que amb aquests tallers no només es pretén aconseguir formar-se en la tècniques bàsiques del doblatge, sinó també perdre la por escènica i a parlar en veu alta davant del públic.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/