Inici » Notícies » General

Alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa i de les escoles participen en uns tallers de doblatge

21 de novembre de 2016 No hi ha comentaris
Alumnes de l'IES Josep Iborra de Benissa en el taller de doblatge

Alumnes de l’IES Josep Iborra en el taller de doblatge

Més de 230 alumnes han assistit als tallers de doblatge que ha organitzat l’Ajuntament de Benissa mitjançant l’AVIVA – Agència de Promoció del Valencià.

De l’IES Josep Iborra de Benissa, concretament els que cursen l’assignatura optativa de teatre i tots els cursos de 4t ESO, i pel que fa a primària, han participat alumnes de 6é de les dos escoles.

Els tallers, que consistiren en sessions de 55 minuts, han estat impartits per Francesc Fenollosa, actor i director de doblatge.

Amb aquests tallers es pretenia, a banda de fer promoció de l’ús social del Valencià, crear un públic en pro de l’audiovisual en aquesta llengua, mitjançant la promoció participativa i interactiva de la tècnica del doblatge per a no professionals, ja que aquesta activitat té diversos valors afegits; és al mateix temps una activitat lingüística i didàctica a diferents nivells, on es pot treballar específicament qualsevol aspecte de la llengua: la fonètica (pràctica oral, comprensió lectora, lectura en veu alta…), el lèxic, la morfosintaxi, la semàntica, etc.

Però entre aquests valor afegits, se’n troben també d’artístics, de socials i de creixement personal, perquè és alhora una activitat estètica, innovadora, integradora, lúdica i divertida.

La regidora de Normalització Lingüística, Pepa Martí, ha manifestat que amb aquests tallers no sols es pretén aconseguir formar-se en les tècniques bàsiques del doblatge, sinó també a perdre la por escènica i a parlar en veu alta davant el públic.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/