Inici » Notícies » General

“Acompanyament en la Lectura” el nou voluntariat a Benissa per a incrementar el rendiment escolar dels infants i l’autoconfiança

16 de febrer de 2019 No hi ha comentaris
Foment de la lectura

Foment de la lectura

Des del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Benissa, junt amb la col·laboració de La Caixa, s’està gestionant el voluntariat “Acompanyament a la Lectura”.

Aquest programa té com a objectiu acompanyar en la lectura a xiquets i xiquetes entre 9 i 12 anys per tal d’incrementar el rendiment escolar dels infants mitjançant la millora de la seua comprensió lectora. També tracta de reforçar l’autoconfiança a través de la lectura i les habilitats socials amb les persones voluntàries.

“L’acompanyament a la lectura” és un voluntariat, encara obert per a aquelles persones interessades, on els voluntaris i voluntàries tracten d’estimular i exercitar aspectes cognitius que milloren l’atenció, la memòria, la creativitat o la imaginació. Així mateix, també és interessant el fet de descobrir als infants l’hàbit i el plaer de la lectura.

Per a dur endavant aquest projecte, la Biblioteca Municipal Bernat Capó posa a la disposició dels voluntaris l’espai perquè es realitzen les sessions de lectura, una hora per setmana fins a acabar el curs escolar. Cal destacar, que per a dur endavant aquest voluntariat, s’utilitza una metodologia individual en la qual cada infant treballa amb un voluntari o voluntària.

Totes aquelles persones que vulguen fer-se voluntàries del programa “Acompanyament en la Lectura” poden sol·licitar informació en les oficines de Serveis Socials de Benissa o telefonant al 965 731 197.

Manuel Juan, regidor de Serveis Social, destaca la importància de programes com aquest, per a evidenciar que els Serveis Socials no són només ajudes que es gestionen, sinó que també hi ha una tasca de seguiment de les necessitats reals i concretes de les persones. Així mateix, explica que “Amb el programa ‘Acompanyament a la Lectura’ tractem amb menors què gràcies a la col·laboració de voluntaris, dels quals ens trobem molt agraïts, veuran millorat el seu rendiment escolar i el que és més important, la seua autoestima i habilitats socials”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/