Inici » Notícies » General

Acció social duplica els dies d’atenció a les persones dependents a Benissa, passant de 2 a 4 dies a la setmana

5 d'octubre de 2017 No hi ha comentaris
Manuel Juan

Manuel Juan

Manuel Juan, regidor d’Acció Social, va destacar ahir que s’han duplicat els dies d’atenció a les persones dependents que necessiten el suport i l’ajuda constant de personal especialitzat. En l’últim any 2016 aquest personal passava dos dies a la setmana, i ara ja són 4 els dies que s’atendrà la gent amb grau de dependència, els dies dimarts, dimecres, dijous i divendres. El regidor va explicar que aquests treballadors i treballadores “arrepleguen sol·licituds, tramiten ajudes, visiten les persones necessitades i també valoren els casos, un punt, aquest últim, que és important perquè abans no feien aquesta tasca i els tràmits sempre s’allargaven”.

Aquesta millora suposa un fet on cal seguir treballant, ja que l’objectiu sempre serà millorar en aquest servei tan necessari per a les persones de Benissa que han perdut la seua autonomia personal o tenen problemes de mobilitat.

Aquesta acció de duplicar els dies d’atenció a les persones dependents, de dos a 4 dies a la setmana, és gràcies a la subvenció de 226.000 € que es va rebre de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, anunciades a maig, unes ajudes que, a més, permeten estalviar a l’ajuntament 34.000 € en sous.

El regidor, també portaveu de l’Equip de Govern, va lamentar el fet de no poder comptar amb major pressupost per a Acció Social, ja que els pressupostos de 2017 sí que contemplaven millors dotacions per a seguir oferint serveis socials amb major cobertura per a la ciutadania, però com que no han tingut el recolzament de l’oposició, els pressupostos prorrogats no permeten ampliar aquestes atencions amb les persones més necessitades del poble. No obstant això, Manuel Juan ja va avançar que els pròxims pressupostos dirigits a 2018 si inclouran una major dotació econòmica.

Manuel Juan també va manifestar que a Serveis Socials han incorporat també a una nova professional (educadora social a mitja jornada) per a col·laborar en el Programa d’Aula Compartida, dirigit a ajudar a uns 10 alumnes de l’IES Josep Iborra que presenten casos d’absentisme o altres situacions especials. En el programa també col·laboren tres professors voluntaris.

Nova subvenció per a l’Ajuda a Domicili

A més, dins de les subvencions per a Acció Social, cal destacar també la que s’ha rebut per a dur endavant l’Ajuda a domicili. Es tracta d’una ajuda per a persones majors o amb diversitat funcional, moltes d’elles al llit o amb dificultats per a netejar-se o realitzar tasques domèstiques.

L’ajuda, rebuda per part de la Diputació d’Alacant, és de 27.022 € i permet la contractació de dos auxiliars que es desplacen a les cases d’aquestes persones. I, a més, l’ajuntament té contractada una empresa per a cobrir casos que no es poden atendre amb personal propi.

Per a més informació d’aquest servei, cal trucar al 96 573 11 97 o acudir, amb cita prèvia, al Departament de Serveis Socials al c/ Bilbao, 6.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/