Inici » Notícies » General

Abel Cardona: “Em vaig enganyar en eixir a Senija a la processó”

21 de maig de 2017 No hi ha comentaris
Abel Cardona

Abel Cardona

El PP li ha arreat de valent per no acudir com a alcalde als actes religiosos de Benissa i, en canvi, eixir a la processó de Senija. “Em vaig enganyar”, accepta Cardona. Admetre errors també és un signe del canvi. L’esquerra va acabar el passat 10 de febrer amb 18 anys de govern del PP.

El pacte de Reiniciem Benissa, PSPV i Compromís ja sabia que, després de 18 anys de govern del PP, no hi havia prou amb un canvi polític. Era necessari il·lusionar els veïns, recompondre el teixit participatiu i impulsar iniciatives que, com la de l’homenatge a les estisoradores, reivindiquen a les dones i la igualtat efectiva. El canvi està en marxa. Però la tradició a voltes posa a prova la coherència dels governs d’esquerra. Abel Cardona, de Reiniciem, i el seu govern han pres en aquests primers mesos decisions de gran importància. Però se’ls jutja per la processó de Senija. Els detalls en política importen.

Van prendre la decisió de no participar als actes religiosos de les festes de la Puríssima Xiqueta de Benissa. Per què?

Tenim molt clar que cal separar la política de la religió. En actes en els quals el poble es representa a ell mateix la presència dels polítics és secundària. Sabem que són qüestions delicades perquè es barreja tradició, cultura i religió. Però creiem que en les misses i processons la corporació no ha d’estar com a tal. A més, si assistim, no estem representant al cent per cent del poble, ja que hi ha veïns d’altres creences.

Però l’han criticat perquè sí que va eixir a la processó de Senija.

Ens van convidar com conviden a altres alcaldes i regidors. Al regidor de Festes, Domènec Miralles, i a mi ens va sorgir el dubte. Però vam considerar que havíem de participar per respecte a la corporació que ens havia convidat. Crec que em vaig enganyar. Assistiré quan em conviden, però sense participar als actes religiosos.

Quina valoració fa d’aquests quatre mesos llargs d’alcaldia?

Molt positiva. En els primers dies, vam fer una radiografia de com estava l’ajuntament. Ja intuíem amb quins problemes ens podíem topar. Vam constatar que l’ajuntament no tenia organització interna. Els departaments no col·laboraven entre ells; cadascun anava a la seua. Vam convocar la primera reunió interdepartamental que es feia en aquest consistori.

Com van respondre els funcionaris?

Han col·laborat des del primer moment. Ens han facilitat molt les coses. Ara també estem treballant a modernitzar l’administració.

I volen traslladar els plens a l’Espai Cultural, que sí que és accessible, mentre que fins ara es feien en un segon pis sense ascensor.

Sí. Aquest dimarts ja farem el primer ple totalment accessible. Hem fet una xicoteta reforma a l’Espai Cultural. Ja està tot llest perquè el debat polític siga accessible a tothom.

La fragmentació de l’esquerra a Benissa és històrica. Com s’apanyen els tres grups?

La diversitat d’opinions és positiva. Un govern plural representa millor un poble que també és plural i heterogeni.

Reiniciem aposta per un model econòmic que escape de la dependència de l’urbanisme. Com es pot fer?

És difícil. El nostre turisme està molt vinculat a la construcció. Volem fugir una mica d’açò en fomentar que es creen places hoteleres. Al centre històric ja s’han obert tres cases rurals. Volem potenciar l’atractiu del centre històric. Obrirem els caps de setmana els museus i crearem un nou espai museístic a l’antiga Sala del Consell (la Llotja). També treballem en la recuperació de l’activitat agrícola. Hi ha gent jove interessada en l’agricultura. Anem a crear un banc de terres perquè bancals ara abandonats es tornen a conrear. I ens agradaria fer una marca de productes agrícoles locals.

El pressupost segueix bloquejat. Què passa?

Hem realitzat dos comissions per a dictaminar-lo i pujar-lo a ple, però ni el PP ni Isidor Mollá (el regidor no adscrit el vot del qual va ser decisiu perquè Abel Cardona fóra alcalde) defineixen el seu vot. És un pressupost humil. Destinem uns 450.000 euros a inversions. La Llei de Racionalització no ens permet més. És una llei absurda, però si la incomplim ens poden obligar a pujar impostos o a deixar de prestar serveis com l’escoleta o la piscina. El PP i Isidor ens demanen més inversions. Però no podem cometre eixa irresponsabilitat.

Han trobat factures sospitoses als calaixos?

Sí. Prou. Benissa no es lliura de cap de les trames del PP. Totes ens freguen, encara que cap, per sort, ens ha donat de ple. Hi ha factures irregulars i contractes a dit.

Va dir en la seua investidura que li agradaria que una dona fóra la pròxima alcaldessa de Benissa. Tornarà a presentar-se?
Tant de bo fóra una dona. I si no la pròxima legislatura, la següent. Quant a mi, no m’he plantejat res. En Reiniciem fem primàries. I tenim clar que ningú ha d’estar més de vuit anys.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/