General

A Benissa, l’alumnat del programa “T’Avalem” de Creama col·labora en la recuperació del patrimoni culinari de la Marina Alta

Els alumnes del taller de Creama
Els alumnes del taller de Creama

L’alumnat del Taller d’Ocupació “T’Avalem Marina Alta I” ha començat les seues pràctiques a l’Arxiu Municipal de Benissa. El taller d’ocupació que es va iniciar el passat 1 de juny i que tindrà una durada de 12 mesos, està constituït per dos certificats de professionalitat. Els alumnes que superen amb èxit la formació teòrica-pràctica del programa obtindran els següents certificats:

  • Operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents.
  • Activitats administratives en la relació amb el client.

Creama Benissa, en el seu objectiu d’impulsar un dels sectors econòmics predominants a la comarca com és el de la gastronomia, va desenvolupar una via de col·laboració amb l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia i en concret, amb el Pla d’Acció Local “Dénia Marina Alta Tasting Life”, amb motiu del nomenament per la Unesco de Dénia Ciudat Creativa de la Gastronomia.

Un dels exponents més rellevants a la comarca és la nostra gastronomia, i en aquest sentit Creama aporta 10 estudiants per a realitzar un inventari d’aquest patrimoni immaterial de la Marina Alta.

D’aquesta manera, i sent assessorada per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i MACMA, es pretén aportar un treball d’identificació i inventariat dels continguts gastronòmics inclosos als llibres de festes patronals. Així, es col·labora en la creació d’una base de dades que serà font d’estudi per a desenvolupar la història gastronòmica de la comarca.

El treball de catalogació que minuciosament realitzaran els alumnes als 8 municipis de la comarca instrumentarà la base per a un futur, de desenvolupament de treballs que es materialitzaran gràcies a aquesta aportació.

El regidor de Creama Benissa, Xavi Tro i la regidora de Documentació i Espais Culturals, Maria Carmen Ronda, han visitat als alumnes de l’especialitat de “Gestió de la Informació i Comunicació” i que estan realitzant el buidatge dels llibres de festes des de l’any 1990.

Creama en el seu objectiu de millorar l’ocupació a la comarca, aposta per aquest pioner itinerari formatiu que fins ara no havia tingut un període tan ampli de durada.

Els participants, joves menors de 30 anys, adquireixen formació teòrica-pràctica, habilitats socioprofessionals i bases en aspectes relacionats directament amb la recerca activa d’ocupació.

Creama continua en la gestió de projectes formatius i col·laboratius que dinamitzen l’ocupació dels ciutadans i ciutadanes de la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?