General

2011, un any en la vida dels benissers i benisseres (1a part)

2011 (imatge de FreeDigitalPhoto Salvatore Vuono)
2011 (imatge de FreeDigitalPhoto Salvatore Vuono)

Infobenissa vol recuperar enguany la tradició que teníem de publicar al final de l’any un resum de tot allò ocorregut durant el seu transcurs i fer un recull de les notícies més llegides. Aquesta vegada el format és una mica diferent ja que estarà dividit en tres parts i juntament amb l’última publicarem quines han sigut les notícies més llegides de l’any. Juntament amb cada mes hi ha una xicoteta crònica del que creïem que cal destacar amb enllaços a les notícies corresponents per tal que de cara al futur puga ajudar a entendre els lectors que passava per aquell 2011 a Benissa, un any certament complicat per la crisi econòmica i l’atur però amb xicotetes alegries que ens han deixat un somriure.

Bon Any 2012 de part de l’equip d’Infobenissa i esperem que vos agrade!

 

Gener

Notícies més llegides

  1. Article d’opinió sobre Fitur, per Xavi Tro
  2. Google Maps i Earth actualitzen les imatges de Benissa i apareix un model 3D de l’església
  3. CIBE designa el seu comité executiu i incorpora el jove Álvaro Mendoza com a secretari general
  4. El benisser Marcos Sala, guanyador del Torneig Internacional Iaido Aoki Cup
  5. Lliuren els premis als guanyadors de la campanya de compres de Nadal

 

Crònica

El 2011 començava amb Pepe Ribes celebrant el Cap d’Any a la Barcelona World Race. Els esports centraven els primers dies i prompte arribaven noves alegries com el triomf de Marcos Sala al Torneig Internacional Iaido Aoki Cup. La tradicional rosca seguia sent el dolç preferit del Dia de Reis i el poble es preparava per a la Fira de Sant Antoni, la qual després de molt insistència per part de l’Ajuntament i dels partits polítics va aconseguir ser declarada festa d’interés turístic local al mes de maig.

Pel que fa a l’oratge, vam començar l’any amb boires persistents que ens van deixar imatges boniques com aquesta del cim de La Solana entre núvols vist des de Bèrnia.

La Solana vista des de Bèrnia
La Solana vista des de Bèrnia

El principi d’any sempre és època d’estrenar. Javier Santacreu presentava la seua guardonada obra “De la belleza inhabitada” i a Benissa es creava la la nova Associació Benissera contra l’Anorèxia i la Bulímia. Era també època de moviments en l’aspecte polític ja que el 2011 ha sigut any electoral, i el Cibe triava el jove Álvaro Mendoza com a secretari general. Concloïa el mes amb la designació dels bancals de Benissa com a “paisatge de rellevància local”.

 

Febrer

Notícies més llegides

  1. Es mor el benisser Josep Iborra
  2. La Banda de Benissa guanya el IX Certamen d’Altea la Vella
  3. Es publica la declaració d’activitats i béns del batle i dels regidors
  4. Comunicat del CIBE sobre la roda de premsa celebrada el dia 1 de febrer
  5. Vicent Cabrera repeteix com a candidat a la batlia pel PSPV

 

Crònica

El mes més curt de l’any ens deixava un bon grapat de notícies. Mentre Pepe Ribes ja estava a l’oceà Índic a Benissa es debatia si el patrimoni dels regidors havia de publicar-se a la web de l’Ajuntament. Finalment no es va arribar a un acord, però Infobenissa ho va donar a conèixer. La plaga del morrut roig de la palmera continuava estenent-se de forma implacable i s’organitzaven xerrades informatives i aquells que s’apropaven per la mar podien veure com aquesta havia baixat fins a mig metre per les calmes. Durant aquest mes s’adjudicaven les obres d’una nova plaça prop de la platja de La Fustera, l’inici de les quals començaven ràpidament. L’obra pública no podia detindre l’increment constant de les xifres d’atur a Benissa en aquest any de forta crisi econòmica.

La variant continuava constituint la reivindicació dels partits i mentres, per a donar una solució transitòria al caos del trànsit es proposaven solucions, que des de l’equip de govern es consideraven inviables. Les poques incògnites electorals anaven aclarint-se i les novetats respecte a les eleccions de 2007 es van centrar en la presentació als comicis del Cibe i el Bloc per separat.

Un bon esglai se’n va endur el poble amb l’incendi del Bar La Plazoleta, que causà afortunadament només danys materials i va poder reobrir les seues portes setmanes més tard.

En l’aspecte cultural Javier Santacreu continuava la gira d’estrenes als auditoris d’Astúries i el periòdic La Nueva España se’n feia ressó. Un gran èxit estava per vindre, a Altea, la Banda de Benissa aconseguia el triomf al Certamen de Música Festera. No ens volia deixar febrer sense una trista notícia i és així que ens assabentàvem de la mort de l’escriptor Josep Iborra, al soterrament del qual assistiren membres de la corporació i de la comunitat educativa.

 

Març

Notícies més llegides

  1. 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, per Belén Ivars
  2. El Bloc fa una crida a la consolidació del seu projecte a Benissa
  3. La Banda de Benissa guanya el IX Certamen d’Altea la Vella
  4. Ressò de la victòria de la Banda al Certamen d’Altea la Vella
  5. Salva la vida a Benissa després de ser engolit per la mar
Crònica
Amb Pepe Ribes camí del Cap d’Hornos després d’haver eixit victoriós del cicló Atu amb un genoll trencat i com a protagonista d’un espot televisiu, els joves de Benissa reclamaven més oci nocturn. Prompte les agrupacions juvenils dels partits polítics i els mateixos partits s’afanyaren a reunir-se amb els joves i proposar-los solucions.
Benissa recordava les 7 joves mortes en 1860 amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora i tenia lloc el tradicional sopar de germanor. La data límit d’inauguracions s’apropava abans que començara la campanya electoral i així és com amb pocs dies de diferència vam poder veure inaugurades les obres del carrer Sant Nicolau, la nova Tourist Info, les escoles de Pedramala, i del Manuel Bru.
Un jove salvava la vida de morir ofegat a la platja de la Fustera,  “De la belleza inhabitada” continuava el seu periple a l’Auditori de Tenerife i es publicava el programa de les festes de la Puríssima.

 

Abril

Notícies més llegides

  1. El PP presenta la seua llista electoral amb marcades absències
  2. El BLOC presentarà la seua candidatura el dijous 14 d’abril
  3. El Bloc va presentar la seua llista electoral ahir en un acte al Centre Cultural
  4. L’actual president del PP de Benissa es queda fora de la llista
  5. El PSPV-PSOE de Benissa anuncia la seua llista electoral

 

Crònica

Benissa va viure un mes d’abril atípic, amb un Dia de la Puríssima que no va caure el quart diumenge del mes en coincidir amb les festes de Pasqua, la qual cosa va obligar a avançar el pregó de festes. El grup de pop benisser “Mox Nox” aconseguia arribar fins les semifinals del Projecte Demo de Televisió Espanyola i en la vida política es destacava l’absència del president del Partit Popular de Benissa en la llista electoral. Alguns polítics benissers figuraven també a les llistes autonòmiques de les seues formacions. En general fou un mes d’intensa activitat on totes les formacions presentaren les seues llistes. L’homogeneïtat informativa només es va veure trencada pel lliurament dels Premis 25 d’Abril i la cessió d’una parcel·la al Ministeri d’Interior per a la construcció d’una nova casa quarter.

Pepe Ribes acabava la seua participació amb l’arribada del vaixell al port de Barcelona i posteriorment era intervingut del seu genoll.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?