General

11 instituts de la Marina Alta es resisteixen a fer a Alacant i Elx la Selectivitat

IES Josep Iborra
IES Josep Iborra

Els equips directius d’onze instituts de la Marina Alta han decidit rebel·lar-se contra la prohibició expressa de realitzar exàmens de Selectivitat als centres de Secundària a partir d’aquest curs.

Els responsables dels centres es resisteixen al fet que els seus alumnes hagen de realitzar, entre els dies 6 al 8 de juny pròxims, desplaçaments que asseguren que són d’entre 70 i 150 quilòmetres des dels instituts d’origen a les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx.

En la reunió provincial d’equips directius de Secundària celebrada a Alacant es va donar lectura a un manifest redactat pels onze instituts, que proposen un torn rotatori entre tots ells per a seguir celebrant les proves d’accés a la Universitat en centres de Secundària per a la Marina.

Suggeriments

Els onze instituts són el Josep Iborra de Benissa; Maria Ibars, Historiador Chabàs i número 3 de Dénia; Matemàtic Caselles de Gata; Antoni Llidó i número 1 de Xàbia; Xebic d’Ondara; Enric Valor de Pego; i els IES de Pedreguer i de Teulada.

Conscients que els entrebancs de la conselleria apunten al fet que es vol evitar que la resta d’alumnes de Secundària perda classe durant els dies que se celebren els exàmens de Selectivitat, els instituts suggereixen que aquest mateix curs es podria “allargar el calendari escolar del curs 2016-17 en l’institut que faça de seu en aquesta convocatòria, i realitzar els ajustos per a mantindre la coherència legal en posteriors convocatòries”.

Afegeixen que el mateix institut s’encarregaria de les proves extraordinàries de juliol, ja sense interrompre activitats lectives.

Novetat

La Conselleria d’Educació, per la seua banda, insisteix en la prohibició de fer la Selectivitat als instituts “per acord de la comissió gestora que organitza les proves d’accés”, però concreta ara que “són les universitats les que proposen els espais per a realitzar les proves en diferents punts del territori i han de determinar els espais consensuats per totes les parts”.

L’únic requisit que no poden botar-se les institucions acadèmiques sobre les quals Educació delega la potestat de triar les seus de Selectivitat, és “que siguen llocs que no dificulten l’activitat escolar dels alumnes d’altres etapes”.

La conselleria afirma haver detectat que “durant tres dies alumnes de Secundària es quedaven sense fer classe”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?