Inici » Notícies » Festes

Milers de persones assisteixen a la cercavila de gal·la de les festes de Moros i Cristians

3 de juliol de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 3 de juliol de 2007:

La recuperació del castell per part del bàndol cristià va servir per a finalitzar les festes de Moros i Cristians de Benissa, que segueixen marcades per un gran protagonisme de la dona en la festa. Cinc de les dotze filades que té Benissa estan integrades per dones. Per això, van exhibir totes les seues gal·les, al costat de les filades capitanes, que en aquesta edició els correspon a comparses d’homes, Pirates pel bàndol cristià, i Califes , pel moro.

L’acte més esperat, a més dels tradicionals com la presentació, l’ofrena al patró Sant Pere, o els menjars i sopars en els típics casals de cadascuna de les filades, va ser la gran cercavila de gal·la, que es va desenvolupar el diumenge durant més de tres hores i mitja.

Va iniciar la cercavila el bàndol cristià. La carrossa del banderer cristià, Joaquín Nadal Muñoz, va estar acompanyada per la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa.

A continuació van desfilar les comparses cristianes Templaris , amb la banda de Lloc Nou d’En Fenollet; Batalladors , amb l’Agrupació Musical Festival Band; Corsaries , amb l’Agrupació Artística i Musical del Real de Gandia; Conqueridores , amb la banda d’Alfarrasí i la filada Llauradors amb la banda d’Orba.

A continuació, va desfilar tot el boato de la filada Pirates , amb la carrossa infantil, el ballet, esquadres, les bandes de Benissa, L’Illa de Benidorm, Benigànim i Quatretonda, i colles de Xirimiters, l’ambaixador Salvador Ronda Abad i la carrossa del capità cristià, Klaus Valentín Müller.

Bàndol moro

La carrossa de la banderera Irina Capó Soliveres, iniciava el bàndol moro, amb la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa. A continuació van desfilar la filada Sharquies, amb la banda musical de La Pobla del Duc; Beduïnes, amb l’Associació Musical Jalonense; Taifes-Eslaus, amb la banda del Grup H; la filada Berbers, amb la banda de S. M. Lira Relleurensa, i Zairenyes, amb la Societat Lírica i Musical de Benissa.

La capitania mora 2007, ostentada per la filada Califes, va començar amb la carrossa de xiquets i el grup de percussió i metalls “Raval Jussà” d’Albaida.

A continuació una esquadra estava acompanyada pel cavall “Orgullós”, muntat per Sebastián. La banda de Calp tancava aquest espai.

La cercavila va seguir amb la carrossa de l’ambaixador Víctor Cabrera Pallarés, amb la banda de Pobla del Duc. El ballet Mapi Moltó de Muro d’Alcoi, amb una cuidada coreografia, va desfilar al costat de la Banda del Real de Gandia. L’esquadra de negres ho va fer amb la Banda La Lira de Quatretonda.

Finalment, la carrossa del capità moro, Miguel Rivera Torres, tancava la comitiva acompanyada per la banda de la Societat Instructiva Musical de Benigànim. Milers de persones, veïns i turistes, es van amuntegar en els carrers de la població per a seguir la cercavila i contemplar la majestuositat de la festa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/