Inici » Notícies » Festes

Les festes de Lleus i Santa Anna arriben aquest cap de setmana

25 de juliol de 2014 No hi ha comentaris
Ermita de Santa Anna de Benissa

Ermita de Santa Anna

Este cap de setmana, del 25 al 27 de juliol, se celebraran les festes de la partida de Lleus, les quals s’inauguraran hui divendres amb el pregó de festa. Els veïns podran sopar a la plaça de l’Ermita i gaudir d’una actuació musical a càrrec del duo Òpera.

El dissabte, a les 9.00 del matí, es netejarà la plaça i es col·locaran els arcs que la decoraran. Tot seguit, començarà l’entrada de la murta. Per la nit la revetla estarà amenitzada pel grup musical Iris i els veïns soparan coques i salmorra que repartirà la Comissió.

El diumenge 27, a les 10.00, començarà l’entrada del pa beneït acompanyat de dolçaina i tabalet, seguida d’una missa en honor als Sants de la Pedra, Abdó i Senén. A continuació, els assistents podran participar en les tradicionals carreres de galls i  pinyates i es repartiran refrescs i aperitius per a tots. S’elaborarà una gran paella per a menjar a l’ermita a les 14.30h. Des de la Comissió recorden que cal confirmar l’assistència. Per la vesprada hi haurà una cuba d’aigua i botadores per a xiquets i majors per a passar una vesprada divertida entre els veïns de la partida.

Per la nit els assistents soparan a l’ermita i es repartirà salmorra. Tot seguit la festa continuarà fins avançada la nit amenitzada per l’orquestra Acuario.

Festes de Santa Anna

El dissabte 26 de juliol també se celebraran a l’Ermita de Santa Anna les festes de la partida. El matí festiu començarà amb la tradicional despertà amb coets i dolçaina seguida d’una missa. Una vegada acabada la missa, el tro d’un coet marcarà l’inici de la processó en la qual els veïns de la partida trauran la imatge per la plaça de l’Ermita. Posteriorment es cantaran els gojos tradicionals dedicats a la patrona i els festers de la Comissió repartiran aigua llimó per a tots.

Per la vesprada hi haurà un berenar popular per a tots els veïns de Benissa i tindrà lloc la romeria a l’ermita. Per a acabar les festes, per la nit els presents podran gaudir de l’actuació d’una orquestra.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/