Inici » Notícies » Festes

La cercavila infantil contagia simpatia

1 de juliol de 2007 No hi ha comentaris

Ahir, en l’avantsala del dia gran de les festes de Moros i Cristians de Benissa l’ambient festiu es va fer notar durant les 24 hores del dia. Pel matí, els festers van inundar el poble amb les típiques cercaviles, entradetes, visites de càbiles, mentre que els actes principals van tindre lloc al capvespre.

Ambdós bàndols van desfilar amb pas solemne portant al seu patró, Sant Pere, des de la plaça del Portal fins l’església. Allí, a les 19.30, va tindre lloc l’ofrena floral i la missa en honor a la imatge religiosa. Una hora més tard els xiquets van protagonitzar els moments més simpàtics i entranyables de la jornada. La cercavila infantil va demostrar que l’afició dels més xicotets per calçar-se amb els vestits moros i cristians els ve de molt prompte. Les distraccions i la desimboltura entre els integrants més joves de les filades van posar la nota anecdòtica de la vesprada. Però la gran responsabilitat en l’Entrada la posseïa el cap. Ja que estava en joc el reconeixement al mestratge i el talent a l’hora de dirigir les seues esquadres.

Per la nit, la festa es va concentrar en les càbiles, després d’un espectacular setge del bàndol moro, ambaixada i posterior presa del castell.

Programació de hui

La jornada dominical és el dia perfecte per a dibuixar l’Entrada de gal·la. A les 11.00 una cercavila recorrerà diversos carrers del municipi fins a arribar a la residència de la tercera edat, on els festers visitaran els més majors. Per la vesprada, a les 20.00 les filades es concentraran al carrer València amb les seues millors vestimentes per a demostrar el seu poder i elegància en la gran cercavila.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/