Inici » Notícies » Festes

Homenatge a la figura del Riberer a Benissa

1 de maig de 2013 No hi ha comentaris
Les regines 2013 dipositen les flors al Monument al Riberer

Les regines 2013 dipositen les flors al Monument al Riberer

Un dels actes més rellevants a les Festes de la Puríssima Xiqueta ha tingut lloc aquest dilluns, Dia del Riberer, amb l’ofrena de flors al monument alçat en honor al Riberer al carrer Puríssima, i l’homenatge a sis riberers, Batiste Ivars Crespo, José Roselló Blanco, José Soliveres Puig, Pedro Soliveres Puig, Sebastià Noguera Ivars i Juan Font Cabrera.

Al les 11.30h ha tingut lloc una missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta, presidida per Fra Ángel Ramón Serrano García, mestre de novicis. La Coral Benissenca, acompanyada per l’organista Josep Ortolà, i sota la direcció de Javier Santacreu, ha interpretat part de la “Missa brevis en Si major” de Charles Gounod i diferents motets de Bach, Victoria, Schubert i Saïnt-Saëns.

Després de la missa, s’ha fet el pregó al “Riberer” a l’església, per part de Vicent Martín, i després d’ell, el batle, Juan Bautista Roselló, també s’ha dirigit als centenars de benissers que omplien el temple parroquial. Ambdós han retut homenatge a l’esforç d’aquells benissers que durant la primera meitat del segle passat, es traslladaven fins les terres de la Ribera, per a treballar als camps d’arròs.

A continuació, les regines major i infantil, Alba Capó Soliveres i Maria Crespo Oltra, han estat les encarregades de col·locar les flors al monument del Riberer. Després de l’acte, s’ha disparat la mascletada al passeig Dolors Piera.

Les Festes de la Puríssima Xiqueta continuen aquesta setmana amb la programació de bous al carrer i activitats infantils, fins el dissabte que ve, 4 de maig, Dia de les Anyades. Eixe dia la programació inclou una gran paella a les 14h a la Glorieta Dolors Piera i una vesprada de ball per a tot el poble. Per al diumenge 5 de maig, última jornada de celebracions, Dia de la Vuità, s’ha preparat un concert a les 20.00 a càrrec del Cor de cambra “Discantus” de Cocentaina, i una fi de festa amb espectacle pirotècnic cap a les 22.00.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/