Inici » Notícies » Festes

Els moros i cristians de Benissa desafien la selecció i desfilaran a l’hora de la final

29 de juny de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 29 de juny de 2008:

Moments d’alegria però també de tensió van ser els que van viure els moros i cristians de Benissa el dijous en el sopar de germanor. L’alegria per veure que Espanya s’havia classificat per a la final de l’Eurocopa es va convertir en tensió perquè la final de hui coincidirà amb la gran entrada de moros i cristians.

Molts han sigut els comentaris que des d’aleshores han circulat entre els festers i els veïns, entre els que apostaven per canviar el dia de la cercavila al dissabte, o mantindre’l el diumenge. Però l’Associació de Moros i Cristians de Benissa no ha dubtat ni un minut a seguir endavant i no canviar el seu programa preparat.

José David Ivars Pellicer, el president d’aquesta associació va comentar que “passarà el que estava previst, que traguem l’entrada al carrer, igual que el que teníem preparat. Tenim un mínim problema, però els festers són conscients de la situació i les bandes de música tenen el contracte signat des de fa temps i han de complir amb allò acordat”.

Ivars va afegir que “hem de tindre respecte a les filades capitanes que han treballat molt per a preparar aquesta festa, un esforç que hem d’agrair-los eixint el diumenge a veure’ls desfilar”.

La regidora de Festes Raquel Soliveres, es va unir a les declaracions d’Ivars.

“El dijous vam viure moments de tensió, ara una vegada presa aquesta decisió vull demanar a tota Benissa i comarca que ens visiten, com fan cada any, i que participen de l’entrada, ja que aquest acte és sols una vegada cada any”.

A més de l’horari del partit, un altre problema es va sumar a la polèmica, ja que el rival d’Espanya és Alemanya, un contrincant important ja que la majoria de veïns de la zona costanera de Benissa són nadius d’aquest país.

No obstant això la decisió està presa i la festa va a eixir al carrer. Els festers esperen un ple total i demanen als veïns que en lloc de seguir el partit per la tele ho facen per la ràdio, amb auriculars, des de la tribuna instal·lada per a la cercavila, al mateix temps que passen les filades.

Per la seua banda Kiko Frau i Sandra Fullana, capitans cristià i moro, respectivament, van convidar a La Marina Alta a les seues festes perquè són “uns dies en què anem a tindre les portes obertes, perquè tots se senten com a casa”.

A més, van afegir que “l’entrada preparada per les filades Templaris i Sharquies, serà digna de tot aquell que vinga, ja que hem posat tot la nostra obstinació perquè siga una cercavila mai vista i difícil d’oblidar”.

Cal assenyalar, així mateix, que l’associació i l’Ajuntament, estudien la possibilitat que, en un futur, un tram de l’entrada puga transcórrer per la N-332. I és que, després de la notícia que ja estan adjudicades les obres de la variant de Benissa, s’estudiarà el que molts demanen des de fa anys, canviar l’entrada perquè puga lluir més. Hui dia cada filada desfila uns 45 minuts, poc de temps si es valoren les despeses que té cada membre d’aquestes festes al llarg de l’any.

Un recorregut més llarg, unes tribunes més amples, realçaran la festa. Com diuen Soliveres i Ivars “una bona idea seria que es poguera utilitzar un tram de la N-332, però sense deixar de costat la plaça ja que els benissers els agrada que la festa estiga allí”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/