Inici » Notícies » Festes

Benissa vibra amb les Festes de la Puríssima Xiqueta 2017

2 de maig de 2017 No hi ha comentaris
Públic als concerts de festes de la Puríssima Xiqueta

Públic als concerts de festes de la Puríssima Xiqueta

Molt més que 11 dies de festes. Començades de forma oficiosa amb el pregó de Marcos Torres, els dies grans de la principal festa a Benissa han tingut una gran participació de les veïnes i veïns, juntament amb els nombrosos visitants d’altres indrets. El divendres 21 va tindre lloc al passeig Dolors Piera l’acte de coronació de les regines infantil i major, Laura Vidal i Maria Palací. Una nit màgica i amb molta emotivitat. Un dia després va ser el moment de l’Ofrena de flors a la Puríssima Xiqueta, un altre punt clau de les festes, on centenars de benisseres i benissers ixen al carrer per a celebrar la festa i de l’actuació de Los Mojinos Escozíos, de la mateixa manera que el diumenge, dia de la Puríssima, on la poderosa mascletada i la processó foren dos dels punts àlgids.

La nova setmana començà amb el dia dels Riberers, amb una nova ofrena de flors al monument en honor al Riberer al carrer Puríssima i l’homenatge a cinc persones que anaren a la Ribera a treballar, que enguany foren Joaquín Cabrera, Antonio Ortolá, Pedro Rosselló, Antonio Tent i Francisco Tur, amb el pregó a càrrec del fester Rubén Tent. Una nova mascletada, la cavalcada de carrosses i el tradicional cant a La Salve i a La Puríssima Xiqueta foren també moments on participaren centenars de persones. Dos dies on es va tornar a vibrar amb actuacions musicals destacades, com la d’Aspencat, Narco o orquestres molt celebrades.

La programació de ‘Bous al Carrer’ i el dia de les Anyades foren altres jornades potents, aquesta última amb una paella per a 2.500 persones, i noves actuacions musicals com les de Ximo Bayo, per tancar unes festes molt participatives on s’han estrenat propostes com deixar de costat el bou embolat, diverses campanyes com la prevenció de conductes sexistes, un nou protocol d’assistència als actes per part de la corporació de l’Ajuntament o la incorporació d’un dia més de festa, aprofitant el dilluns 1 de maig.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/