Inici » Notícies » Festes

Benissa ret homenatge a la seua patrona en l’ofrena de flors que farà a la Puríssima Xiqueta

25 d'abril de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm questa notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 25 d’abril de 2009:

Benissa està ja immersa en les seues festes patronals. Després de la coronació anit de les regines d’aquesta nova edició festera, Lucía Piera Ferrer i Aida Cuart Cuello, hui dissabte és el dia dedicat a l’ofrena de flors.

Els veïns de Benissa homenatjaran la patrona, la Puríssima Xiqueta, amb cercavila i arribada fins al temple parroquial, a les 19.30. Allí s’imposaran, com ja és habitual, les medalles als festers.

La revetla musical, passada la mitjanit, a les 00.30, estarà a càrrec de Nena Daconte, al passeig Dolors Piera.

Demà, quart diumenge del mes d’abril i com mana la tradició, serà el dia de la festa major, la solemnitat de la Puríssima Xiqueta.

Hi haurà despertà, volteig de campanes i cercavila de bandes de música. A les 11.30 serà la missa solemne i sermó, cantada per la Coral Benissenca sota la direcció de Javier Santacreu, acompanyada per un organista. La solemne missa estarà presidida pel bisbe d’Eivissa, Vicente Juan Segura.

De vesprada, a les 20.00 tindrà lloc la processó en honor a la Puríssima Xiqueta.

El dilluns serà el “Dia del Riberer”, amb la missa solemne, seguida a les 13.30 de l’ofrena de flors al monument del “riberer” i als “riberers” Salvador Ivars Ivars, Francisco Ribes Ivars i Bernardo Roselló Blanco.

A les 18.30 serà la gran cercavila de carrosses i a les 19.30, actuarà Rocío i Blas del programa Eurojunior, amb la coreografia de l’escola de ball “Babilón” de Dénia. A continuació, es concediran els premis als carrers i a les carrosses.

A la mitjanit del dilluns, serà el tradicional Cant de la salve a la Puríssima, en l’antiga casa de Joan Vives al carrer que porta el nom de la patrona.

Després del castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Caballer, a la 1 de la matinada actuarà la cantant Rosario Flores.

El dimarts 28 serà el “Dia dels Fadrins”. De matí se celebrarà el tercer festival “Pere Bigot” i de vesprada, a les 18.30, se celebrarà la gran cercavila humorística. A les 23.30 serà la Nit jove, a càrrec dels grups Sidecars, Boicott i Porretas.

Els dies 29 i 30 d’abril i 1 i 2 de maig estaran dedicats a bous al carrer i concursos taurins. El primer dia, a les 19.00 serà l’entrada de bous i vaques. A les 23.30 hi haurà entrada de bous i solta de vaquetes.

Solta de vaquetes

El dia 30 d’abril i el dia 1 de maig, a les 11.30 hi haurà solta de vaquetes i a les 19.00 també. A les 23.30 hi haurà solta de bous.

El dissabte 2 de maig serà el “Dia de les Anyades”. A les 11.30 serà la concentració de totes les anyades a la plaça del Convent del municipi, i a les 12.00, es degustarà polp i cervesa. Li seguirà, una hora després, la gran cercavila de totes les anyades i a més, hi haurà actuacions taurines, a les 19.00 i a les 23.30.

El diumenge 3 de maig se celebrarà el “Dia de la Vuitada” amb diversos actes programats.

A les 14.00 hi haurà una espectacular mascletà i a les 20.00, concert del Cor de Cambra de l’Orfeó d’Elx, patrocinat per la CAM, a l’església parroquial de la Puríssima Xiqueta. A les 22.00 començarà el sorprenent fi de festa que portarà a terme l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/