Inici » Notícies » Festes

Benissa honra la Puríssima Xiqueta

23 d'abril de 2007 No hi ha comentaris

La processó en honor a la Puríssima Xiqueta va tornar a donar mostres de la devoció que els ciutadans de Benissa tenen cap a la seua patrona. Ahir a les set de la vesprada eixia del temple parroquial la verge en el dia de festes més religiós de l’ampli programa confeccionat per a enguany. Abans de la baixada de la imatge es va oficiar una missa per a després iniciar el recorregut que va concloure amb la tornada de l’històrica imatge de la verge i un gran castell de focs artificials.

Els clavaris i les clavarieses van prendre el protagonisme religiós en una jornada que va arrancar a les huit del matí amb el tradicional volteig de campanes i les cercaviles de les bandes de música. La Colla de Xirimiters Pere Bigot va acompanyar els festers pels principals carrers del poble fins la concentració ciutadana que va tindre lloc a l’ajuntament. A les onze i mitja del matí una missa solemne i un sermó amb la participació de la Coral Benissera va donar pas a la visita que es realitza cada any a la Residència de Sant Joaquim i Santa Anna. Una “mascletà” va tancar els actes a les dues de la vesprada que no es van reprendre fins al moment de la missa i de la processó. Per la nit l’activitat festera es va traslladar al passeig Dolors Piera on va actuar el grup de pop Pignoise.

Hui el protagonisme el tindrà l’homenatge al “Riberer”. Un record entranyable cap a aquells veïns de Benissa que antigament viatjaven fins la Ribera per a treballar en els camps d’arròs.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/