Inici » Notícies » Festes

Arriben les festes de Santa Anna i Lleus

23 de juliol de 2015 No hi ha comentaris
Ermita de Santa Anna de Benissa

L’Ermita de Santa Anna

Diumenge que ve,  26 de juliol, se celebrarà a l’Ermita de Santa Ana les festes de la partida.

El matí festiu començarà amb la tradicional “despertà” amb coets i dolçaina seguida d’una missa. Una vegada finalitzada la missa, el tro d’un coet marcarà l’inici de la processó en la qual, els veïns de la partida trauran la imatge per la plaça de l’Ermita. Posteriorment es cantaran els “gojos” tradicionals dedicats a la patrona i els festers de la Comissió repartiran aigua-llimó i coca-maria per a tots.

Per la vesprada hi haurà un berenar popular per a tots els veïns de Benissa i la tradicional romeria a l’ermita. Al capvespre els presents podran gaudir de l’actuació d’una orquestra.

Festes a Lleus

El cap de setmana, del 24 al 26 de juliol, també se celebraran les festes de la partida de Lleus, les quals s’inauguraran el divendres amb el pregó de festa. Els veïns podran sopar a la plaça de l’ermita i gaudir d’una actuació musical a càrrec del duo Valentinos.

El dissabte a les 9.00h del matí es netejarà la plaça i es col·locaran els arcs que la decoraran. Tot seguit, començarà “l’entrà de la Murta”. Per la nit, la vetllada estarà amenitzada per l’orquestra Monuber i els veïns i visitants soparan coques i salmorra que repartirà la comissió.

El diumenge 26, a les 10.00h es farà l’entrada del pa beneït acompanyada de dolçaina i tambor, seguida d’una solemne missa en honor als Sants de la Pedra, Abdó i Senén. A continuació, els assistents podran participar en les tradicionals carreres de galls i cucanyes i es repartiran refrescs i aperitius per a tots. Per la vesprada hi haurà una cuba d’aigua i inflables per a xiquets i majors. Per la nit els assistents soparan a l’ermita i durant el sopar es repartirà salmorra. La festa estarà amenitzada per l’orquestra Iris.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/