Inici » Notícies » Festes

Acaba la primera part de les Festes de la Puríssima Xiqueta 2017

26 d'abril de 2017 No hi ha comentaris

Ja hem passat l’equador de les Festes de la Puríssima Xiqueta de 2017, amb els actes més importants durant el passat cap de setmana.

Divendres passat es va celebrar la coronació de les Maria Palací i Laura Vidal, Reines Major i Infantil respectivament, en un acte del que van participar tots els festers.

Coronació Reines Major i Infantil 2017

Coronació Reines Major i Infantil 2017

Dissabte va ser un dia intens, que va començar pel matí amb la tradicional entrada de la Murta, i que va seguir per la vesprada amb l’ofrena floral a la Puríssima Xiqueta. Per la nit, després d’un espectacle pirotècnic sobre l’Esglèsia, el grup los Mojinos Escozíos i l’Orquestra Syberia van ser els encarregats d’amenitzar una nit que es va allargar fins a ben entrada la matinada.

Diumenge, dia gran de les festes, va començar amb despertada i cercavila fins arribar a l’Esglèsia, i una espectacular mascletada en acabar la missa, que va comptar amb la participació de la Coral Benissenca. Per la vesprada, centenars de persones van acompanyar la imatge de la Puríssima Xiqueta pels carrers del poble fins que va tornar a l’interior de l’Esglèsia, i van gaudir d’un espectacular castell de focs artificials.

Dilluns, dia del Riberer, va començar com el dia anterior, amb despertada i cercavila pels carrers del poble, i després de la Missa es va procedir a l’acte d’homenatge a la figura del Riberer, personificada enguany en cinc homes que, durant la seva adolescència i joventut, van haver d’anar a la Ribera (des de Sueca a l’Ebre o, fins i tot, a França) per a treballar en les campanyes agrícoles: Paco Tur, Antonio Ortolà, Joaquín Cabrera, Pedro Roselló i Antonio Tent. Per la vesprada, la tradicional desfilada de carrosses va servir d’aperitiu per a una nit forta, que començava poc després de les dotze amb el tradicional Cant de la Salve, seguit per una mascletada nocturna i una llarga actuació de l’Orquestra Montecarlo i DJ Javi Mas.

Ahir dimarts, dia dels fadrins, va ser l’últim d’aquesta primera part de les festes, amb activitats infantils pel matí i cavalcada de disfresses per la vesprada. Per la nit, nit de Rock, amb grups de casa com MoxNox, amb el benisser i fester Ruben Vidal o el grup de Xaló Aspencat, amb el també benisser Pasqual Giner van compartir escenari amb altres grups com Narcos, Mafalda o Los de Marras.

Aspencat (imatge del @marearockfest)

Aspencat (imatge de @marearockfest)

Encara queden per davant quatre dies de bous al carrer, el dia de les anyades, diumenge de la Huità i enguany, també, un dilluns 1 de maig que se suma a les festes.

Des d’Infobenissa volem desitjar-vos que acabeu de passar unes bones festes amb familiars i amics!

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/