Inici » Notícies » Esports

Pepe Ribes s’imposa en la categoria Super-iots de la regata RORC Caribbean 600

26 de febrer de 2016 No hi ha comentaris
Pepe Ribes

Pepe Ribes

La victòria del ‘Tales II’ (RCM Santander) del càntabre Gonzalo Botín en la Classe 40 i del ‘Nikata’ britànic, al comandament del valencià Pepe Ribes en Super-iots, són les notes destacades de la participació espanyola en la RORC Caribbean 600, una de les regates més prestigioses del món.

La RORC Caribbean 600 és la travessia, amb eixida i arribada en l’illa d’Antiga, de 600 milles (1.110 km) per onze illes del Carib i que reuneix els millors regatistas i embarcacions de vela de creuer d’alta competició del món. En aquesta edició han participat 70 embarcacions amb 800 regatistes de 24 nacions, catorze d’ells espanyols.

El ‘Tales II’, al comandament de Gonzalo Botín, amb Toño Piris, Nacho Postigo, Carlos Rodríguez i Pablo Santurde, s’ha imposat en la classe 40 (monotips de 12,20 metres d’eslora) en creuar la línia de meta a les 07:23:36 (hora espanyola) d’aquest matí després d’invertir 2 dies, 16 hores, 26 minuts i 29 segons, superant la poderosa flota francesa, britànica i sueca.

El ‘Nikata’ britànic, un Vrolijk de 115 peus (35 metres d’eslora) de Matt Hardy, al comandament de Pepe Ribes, s’ha imposat en la divisió de Superiots o grans eslores amb un registre de 2d.1h.19m.30s., finalitzant a més en la sisena posició de la general absoluta.

Brillant també ha sigut el segon lloc en la general absoluta del Maxi 72 ‘Momo’ alemany de Dieter Schoen, amb els gallecs Roberto Bermúdez de Castro com a patró i Víctor Mariño com a navegant en finalitzar segons en la general en temps compensat absolut després de cobrir el recorregut en 2d.0h.42m.11s., només superats, per 20 minutos, pel ‘Proteus’ nord-americà de George Sakellaris.

El vencedor en temps real i quart en temps compensat absolut ha sigut el maxi 100 (de 30,50 metres d’eslora) ‘Comanche’ dels nord-americà Jim i Kristy Clark, al comandament de Ken Read i amb el càntabre Pablo Arrarte en les seues files. Va invertir 1d.16h.53m.02s. en la travessia. Guanyador de l’última edició de la Rolex Sydney Hobart, el ‘Comanche’ es va quedar a 33 minuts del rècord de la regata, en poder del ‘Rambler’ de George David amb 2d.16h.20m.52s. des de 2011.

Destacar també el setè lloc en la general absoluta del Ker51 holandès de Piet Vroon amb l’espanyol Javier Ibáñez; el novè R&P 90 ‘La Bête’ britànic amb el jove barceloní Willy Altadill en la tripulació i el dècim del seu pare Guillermo en el Ker 56 ‘Varuna’ alemany.

També en multibucs, el catamarà prototip T42 del belga Gerald Bibot, amb l’alacantí Gonzalo Infante en l’equip, ha finalitzat quart en la seua categoria.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 25 de febrer de 2016 a la web terra.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/