Esports

Pepe Ribes i Alex Pella, preparats davant qualsevol urgència en alta mar

Pepe Ribes (esquerra) escolta atentament les explicacions del Dr Bonet,   del Centre Mèdic Teknon. Copyright Manuel Medir/ FNOB
Pepe Ribes escolta el Dr. Bonet

Quan falten poc més de dues setmanes per a l’eixida de la Barcelona World Race el pròxim 31 de desembre, els patrons que participaran en la volta al món a dos i sense escales ultimen les anàlisis tant de l’estat de les seues embarcacions com de la seua pròpia forma física i preparació.

Alex Pella i Pepe Ribes, patrons de l’Estrella Damm, han dedicat els dos primers dies de la setmana a la realització de les necessàries proves físiques i al curset mèdic que han de seguir els participants en la Barcelona World Race.

Dilluns ambdós navegants van passar les proves isocinétiques en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallés (Barcelona). Es tracta d’uns mesuraments físics que estudien la força muscular dels navegants en diferents rangs de moviment i velocitat. Això permet detectar possibles lesions o desequilibris musculars, la qual cosa pot evitar complicacions durant la regata.

Alex Pella destaca la utilitat d’aquestes proves de cara a una competició tan extrema com la Barcelona World Race: “És important saber en quin estat físic arribes a l’eixida d’una regata que durarà uns noranta dies. Pots pensar que estàs perfectament però amb proves com aquesta veus exactament on et trobes, i pots reforçar o anar amb compte si es detecta alguna debilitat més. Així es poden evitar ensurts i lesions inesperades durant la regata”, conclou.

Dimarts els patrons de l’Estrella Damm van acudir al Centre Mèdic Teknon de Barcelona on s’imparteix el curs intensiu de medicina d’urgència i a distància per als participants de la Barcelona World Race.

Alex Pella realitzant les proves isocinétiques en el Centre d'Alt Rendiment. Copyright Estrella Damm Sailing Team
Alex Pella durant les proves

Com apunta Pepe Ribes, en una volta al món a dos, ambdós copatrons depenen del seu company per curar-se en cas d’accident o malaltia: “Necessitem estar preparats per poder atendre una urgència. Si a Alex li passa alguna cosa, jo me n’hauré de fer càrrec. Depenem l’un de l’altre i per això és important fer aquest curset, tant per la nostra salut com pel fet que qualsevol accident ens podria fer abandonar la regata si no el podem solucionar”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?