Inici » Notícies » Esports

Pepe Ribes: “Enguany segur que un espanyol guanya la Volvo Ocean Race”

21 de Setembre de 2014 No hi ha comentaris
Pepe Ribes amb la seua dona i el fill

Pepe Ribes amb la seua dona i el fill

Pepe Ribes és un dels millors regatistes oceànics de l’Estat Espanyol, orgullós de les seues senyes d’identitat alacantines i amb 5 regates volta al món a l’esquena (4 Volvo Ocean Race i una Barcelona World Race). Serà la primera edició que ho veja “des de la barrera”, la seua primera Volvo Ocean Race des de terra. El millor regatista oceànic alacantí de tots els temps estarà a Alacant explicant a tots els espectadors el desenvolupament de la regata costanera del dia 4 d’octubre i mostrant tots els secrets de la regata volta al món. Un comentarista al Race Village d’autèntic luxe.

Aquesta serà la primera edició des de fa molt que no està a la línia d’eixida de la Volvo Ocean Race. Quins sentiments li desperta?

En principi una mica d’enveja. La Volvo Ocean Race ha sigut part de la meva carrera esportiva i et podria dir de la meua vida durant els últims 12 anys. Se’m farà estrany estar a Alacant i no tindre cap responsabilitat en cap equip, però va ser una decisió que vaig prendre fa 4 anys en acabar la Barcelona World Race i ara toca centrar-me en el meu equip i en el meu nou projecte.

Vosté és alacantí. Què significa per a vostè que Alacant aculla la regata per tercera vegada?

Per a mi és un privilegi i un honor que el centre de la vela mundial estiga a Alacant per la proximitat al meu poble, Benissa, perquè la gent ho conega i perquè s’entenga quin és el nostre treball. M’agradaria que Alacant l’acollira moltes més edicions i per què no, que es quedara per sempre Alacant com a port d’eixida.

Creu vostè que la Volvo Ocean Race ha quallat entre els ciutadans d’Alacant?

Si. Crec que poc a poc va calant en els alacantins; la gent em pregunta i s’interessa per la regata a Benissa, supose que Alacant també.

Qué té de diferent tindre el paper de port d’eixida, com és el cas d’Alacant, o ser un port d’etapa?

Crec que hi ha una gran diferència. Alacant es beneficia de tindre els equips més d’un mes i mig a la ciutat. A més, el públic gaudirà de tres possibilitats de veure els equips en competició amb l’Etapa Zero, la Regata Costera del 4 d’octubre i l’eixida de l’etapa. A més d’això tenen la possibilitat de veure’ls entrenar cada dia.

Nova edició, nous vaixells, nous equips i uns quants espanyols -entre l’equip espanyol, l’Abu Dhabi i Brunel-. Serà aquesta l’edició en què un espanyol se sume al títol que el 2001 guanyara Joan Vila?

Segurament. Si no hi ha cap desastre hi haurà per fi un segon espanyol guanyador de la Volvo. Entre aquests tres equips hi ha un gran percentatge de possibilitats que isca el guanyador

Com veu aquesta edició de la Volvo Ocean Race?

Aquesta edició és una edició totalment nova, amb vaixells nous, tots iguals, poques hores d’entrenament per als equips i vaixells no molt provats a dia de hui. Per a les tripulacions serà la regata més dura fins hui i segurament la més atapeïda.

Vosté viurà l’eixida d’aquesta edició de la Volvo Ocean Race des de dins però sense participar, a causa dels seus compromisos a la Barcelona World Race. Li costarà molt dir adéu des del pantalà el dia 11?

Se’m farà estrany no tindre el meu cap ficat 100% a la regata però és una experiència que vull viure. No em costarà res dir-los adéu, ja que si no els diem adéu no va a començar l’aventura.

Vosté creu que els alacantins o els ciutadans del País Valencià són conscients del que suposa a nivell esportiu ser la base permanent d’una regata com aquesta?

Els aficionats a la vela sí. El públic en general del País Valencià possiblement no sàpiga com d’important és tindre la Volvo ací a Alacant. Abans amb Canal 9 els esports no majoritaris teníem una gran cobertura a tota la Comunitat que servia per a donar a conèixer la regata i tindre aficionats, ara la difusió és menor entre la població valenciana.

Pel seu interés hem reproduït aquesta entrevista publicada el 20 de setembre de 2014 al diari ABC.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/