Esports

Pepe Ribes amb “Hugo Boss”, profeta a Manhattan

L'Huho Boss encapçala la regata pel Riu Hudson
L’Huho Boss encapçala la regata pel Riu Hudson

L’IMOCA Open 60 ‘Hugo Boss’ amb l’espanyol Pepe Ribes i el nord-americà Ryan Breymaier com a patrons, s’ha imposat en el trofeu Manhattan Charity Race que aquesta vesprada s’ha disputat en l’estuari del riu Hudson a Nova York.

La prova ha sigut una de les preliminars de la New York to Barcelona Race, travessia transatlàntica entre les dues ciutats i que començarà el diumenge 1 de juny.

L’empresa patrocinadora ha ofert 10.000 dòlars (7.500 euros) a l’equip guanyador perquè siguen destinats a la causa benèfica que haja triat. En el cas del ‘Gaes’ d’Anna Corbella i Gerard Marín i del ‘Neutrogena’ de Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz, la quantitat anava destinada a la Fundació Vicente Ferrer de Barcelona.

L’eixida s’ha produït a les 12.10 hora local (18.10, hora espanyola) amb vent del nord-oest de 8-9 nusos (14 a 16 km/h) per a un recorregut entre boies de 12 milles (22 km/h), passant per la Illa de la Llibertat, que han deixat per estribord, fins a una boia prop del famós pont de Verrazzano i tornada fins a la Illa del Governador que van deixar per babord fins a la zona de meta a North Cove.

Poc després de l’eixida el vent va canviar a sud-oest i Pepe Ribes va llegir millor el canvi que els seus rivals i si bé el ‘Gaes’ d’Anna Corbella i Gerard Marín encapçalava la flota, a l’arribada de la balisa de la Illa de la Llibertat va cometre un error en envoltar-la, ja que no era necessari fer-ho.

Pepe RIbes (dreta) i Ryan Breymaier (esquerra) amb Jimmy Graham, jugador de la NFL
Pepe RIbes (dreta) i Ryan Breymaier (esquerra) amb Jimmy Graham, jugador de la NFL

El ‘Neutrogena’ de Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz va haver de recuperar el codi zero (una vela gran de proa), i girar per enrotllar-la de nou i perdia les seues opcions d’avançar el ‘Hugo Boss’, amb la qual cosa Pepe Ribes, que tenia com a convidat al jugador de la NFL Jimmy Graham, sentenciava la regata, superant el ‘Neutrogena’.

Els 10.000 dòlars (7.500 euros) cedits per l’empresa Hugo Boss han anat per a l’organització ‘Angel Flight’, creada per un grup de pilots que creuen en els beneficis del voluntariat. És una organització de caritat sense finalitats de lucre dels pilots, voluntaris i amics. Organitzen el transport aeri gratuït per a qualsevol legítima necessitat relacionada amb la medicina.

Compromís amb la UNESCO

Pepe Ribes a la seu de l'ONU a Nova York
Pepe Ribes a la seu de l’ONU a Nova York

La Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO (COI) i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) rubricaran demà, a les 11.00 hora local (17.00 hora espanyola), el seu compromís conjunt per a la investigació oceanogràfica durant la conferència de premsa que se celebrarà a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

L’acte es produeix amb motiu de la regata transatlàntica a dos New-York Barcelona Race que s’iniciarà diumenge que ve, 1 de juny, a les 12.00 hora local (18.00 hora espanyola) enfront de l’estàtua de la Llibertat a l’eixida del riu Hudson.

L’acord representa un acostament sense precedents entre el món de la vela i la comunitat científica. L’associació entre la FNOB i la COI de la UNESCO iniciada fa tres anys té com a objectiu ajudar a millorar la investigació científica en l’oceà.

En la conferència de premsa es presentaran els reptes d’aquesta associació i també permetrà als patrons, testimonis privilegiats dels canvis en la vida marina, discutir la seua participació en la iniciativa, el propòsit de la qual és sensibilitzar la comunitat de la vela sobre els desafiaments i amenaces ambientals als quals s’enfronta l’oceà.

Presentada per Vibeke Jensen, directora de l’oficina de la UNESCO a Nova York, la conferència de premsa reunirà a Mathieu Belbeoch, de la COI; Maite Fandos, tinent d’alcalde de l’Ajuntament Barcelona, regidora d’Igualtat, Serveis Socials i Esports, i presidenta de la FNOB, i al patró francès Jean-Pierre Dick, guanyador de les dues primeres edicions de la Barcelona World Race.

En 2011, els velers participants en la Barcelona World Race (BWR), volta al món en doble sense escales organitzada per la FNOB, es van comprometre a recol·lectar dades en l’oceà Austral, una regió clau en l’observació del canvi climàtic i en la qual les dades són encara incompletes.

El la propera BWR, que eixirà de Barcelona el 31 de desembre, els patrons recopilaran informació, especialment sobre la salinitat i la temperatura de la superfície de l’oceà, així com dades meteorològiques que seran analitzades per les xarxes d’investigació internacional sobre l’oceà com el Sistema Mundial d’Observació (Global Ocean Observing System).

També llançaran durant la regata una balisa Argo en zones de poc trànsit entre el cap de Bona Esperança i el cap de Forns, per a millorar la investigació sobre el canvi climàtic.

Un altre aspecte de la col·laboració entre la FNOB i la UNESCO és la celebració de la Segona Conferència Internacional d’Investigació Oceanogràfica del 17 al 21 de novembre a Barcelona. Organitzada amb el suport de The Oceanography Society, aquesta conferència oferirà una actualització sobre els últims avanços en la investigació oceanogràfica no només des d’un punt de vista científic, sinó també econòmic i social.

L’objectiu és posar en relleu la contribució d’aquesta investigació en àmbits com el canvi climàtic o la gestió de l’oceà. La primera Conferència Internacional es va celebrar al juny de 2005 a París, per iniciativa de la COI de la UNESCO i The Oceanography Society.

Declaracions

Pepe Ribes, copatró de l’Hugo Boss: “La veritat és que estic un poc verd, portava molt de temps sense regatejar i ho he notat. La clau ha sigut en el canvi de vent. Ho hem anticipat i ens hem pogut escapar. M’ha impressionat la força i resistència de Jimmy Graham, el jugador de la NFL. Mai havia vist abans tanta potència al molinet, no es cansava mai, però jo sí de mirar-lo, que bèstia!!”.

Guillermo Altadill, copatró del Neutrogena: “Ha sigut una llàstima el problema amb el Codi 0, va quedar mal enrotllat en acabar la primera volta i en la següent cenyida se’ns obria. Vam haver de posar-nos en popa, obrir-ho tot, enrotllar-lo bé i tornar a cenyir. Ací vam perdre les opcions d’atacar l’Hugo Boss”.

Gerard Marín, copatró del Gaes Centros Auditivos: “Ens hem posat líders després de l’eixida, però ens hem equivocat amb una balisa de navegació que no era del recorregut, i ens hem retardat molt. Hem decidit prendre’ns les coses amb calma, i deixar que els convidats pogueren gaudir portant la canya”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 29 de maig de 2014 al periòdic ABC.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?