Inici » Notícies » Esports

Miami espera el Telefónica

24 d'abril de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Una multitud congregada aquest diumenge al port d’Itajaí (Brasil) ha acomiadat la flota de la Volvo Ocean Race, que ja està disputant la sisena etapa amb port final a Miami (EUA). La resposta de l’estat de Santa Catarina no només cap a la regata sinó també cap al Team Telefónica, amb l’únic brasiler de la competició a bord, ha sigut excel·lent i no ha passat desapercebuda per a l’equip espanyol, que s’ha sentit com a casa: “La parada d’Itajaí ha sigut meravellosa i per a mi més especial encara perquè sóc brasiler i el Team Telefónica ha acabat sent l’equip de Brasil ací”, deia Joca Signorini, que ha sigut “l’heroi” local en els últims 16 dies.

“Ha sigut una parada fantàstica i em dóna pena anar-me’n. Tenim amics ací i segur que tornem”, declarava Iker Martínez, patró, abans d’eixir. “Sens dubte s’han guanyat que la regata torne una altra vegada a Itajaí. Han demostrat com s’ha de fer una parada d’una regata d’aquest calibre. La gent ens ha seguit, ha sigut molt afectuosa i tot ha sigut impecable, crec que no es pot demanar més d’una parada”.

Gran eixida!

Puntual, a les 19.00h a Espanya -14.00h a Itajaí- va sonar el tret d’eixida que inaugurava la sisena de les nou etapes que es disputaran en aquesta Volvo Ocean Race. Abans d’eixir a mar oberta la flota ha hagut de completar un recorregut de 7,8 milles entre boies compost per sis trams i amb un bon vent del sud que ha oscil·lat entre els 15 i 20 nusos d’intensitat.

La tripulació d’Iker Martínez va eixir concentrada i amb força pel costat de sobrevent destacant-se com a líder des del primer moment seguit de “Puma” i “Camper with Emirates Team New Zealand”. Arribant al quart pas per boia el “Telefónica” es va quedar sense vent, moment en què els nord-americans van aprofitar per no deixar anar l’accelerador i prendre la boia amb 11 segons d’avantatge sobre el vaixell d’Iker Martínez i que va passar a ser de 16 en la següent balisa.

El “Telefónica” ha posat rumb a mar oberta a bon ritme seguint el deixant dels de Kean Read.

Jordi Calafat, canya del “Telefónica”, ja vaticinava ahir unes primeres 24 hores molt ràpides i la veritat és que així estan sent tal com demostren les primeres dades enviades des dels vaixells, amb “Telefónica” i “Groupama” registrant velocitats superiors als 22 nusos de velocitat de vaixell.

Pròxim punt clau?

En preguntar als tripulants del “Telefónica” sobre les possibilitats de l’equip espanyol en aquesta nova etapa, la prudència seguia sent la posició més habitual encara que a bord l’estratègia a seguir està clara: lluitar fins l’última milla del recorregut, especialment des de l’eixida i fins arribar a l’Equador: “Anem a tindre prou sort perquè eixim amb vent sud, que ens donarà una bona empenta per a arribar a Cap Frío i després hi ha un període de transició d’ací a l’Equador… és on ens anem a jugar la regata: potser no guanyes ací, però la pots perdre d’ací a l’Equador”.

Passat aquest punt, serà pràcticament seguir una línia recta cap a Miami en la qual la regata probablement es convertirà en una cursa de llebrers. “Crec que no hi haurà molts canvis de posició ací”, apuntava Xabi Fernández. Veurem si finalment és així, encara que l’objectiu del “telefònica” és clar: “Com sempre, fer podi i intentar guanyar l’etapa”, finalitzava el trimmer basc.

 

Més declaracions

JOCA SIGNORINI, cap de guàrdia.

Al final hem tingut sort i eixirem amb vent més del Sud del que inicialment semblava pel que el començament de l’etapa va a ser ràpid. Serà molt important l’aproximació a aquest front que haurem de passar una mica després de l’altura de Cap Frío, a partir d’ací començaran els alisis del sud-est, en la costa nord-est de Brasil i navegarem tot al llarg de la costa brasilera. És una etapa complicada en el sentit que hi haurà molts núvols i aquests poden provocar que guanyes molt de temps o que en perdes molt també. El que més em preocupa és la navegació tàctica en aquests núvols en relació a la resta de la flota.

Per a mi ha sigut tot un orgull arribar a Itajaí i cal felicitar a l’organització i a tota la gent que ha vingut aquests dies a recolzar-nos, hui especialment.

PABLO ARRARTE, canya.

S’agraeix molt veure tanta gent a l’eixida. Nosaltres, a per l’etapa. A veure si aconseguim recuperar els punts que vam regalar ahir. Tenim moltes ganes de començar i tant de bo arribem en bona posició a Miami.

Per a mi ha passat l’etapa pitjor, sobretot pel fred, que l’odie. En aquesta tindrem més “caloreta”, encara que segur que després ens queixarem de la calor (riures). El plantejament de l’etapa és començar al màxim i intentar no regalar ni un metre. L’etapa va a tindre moltes tempestes i ruixats pel que no quedar-se clavat sota un núvol sense vent va a ser molt important. Cal estar molt atents, anar dia a dia, intentar estar avant sempre i córrer més que la resta.

 

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012.

1r – Team Telefónica (Iker Martínez), 149 punts
2n – Groupama sailing team (Franck Cammas), 133 punts
3r – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 124 punts
4t – Puma powered by Berg (Ken Read), 117 punts
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 58 punts
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), 25 punts

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/