Inici » Notícies » Esports

L’Estrella Damm torna al podi rumb a l’Índic

26 de gener de 2011 No hi ha comentaris
L'Estrella Damm. Copyright Jorge Andreu / Barcelona World Race

L'Estrella Damm

L’Estrella Damm dels patrons Pepe Ribes i Alex Pella ha tornat a posicions de podi aquest matí. El desafortunat trencament de la part superior del pal del Foncia de Michel Desjoyeaux i François Gabart, fins ara segon, que l’ha obligat a retirar-se i dirigir-se a Ciutat del Cap, per fortuna sense danys personals, col·loca el barco català a la tercera posició. El trio capdavanter de la Barcelona World Race està ara format pel Virbac-Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron, el Mapfre d’Iker Martínez i Xabi Fernández i l’Estrella Damm d’Alex Pella i Pepe Ribes, que naveguen per sota de la latitud 40 S rumb a l’oceà Índic.

“Quan passen aquestes coses sempre tens tres sensacions”, explicava l’Alex Pella aquest matí en videoconferència en referència a la retirada del Foncia. “La primera és que no t’ho acabes de creure. Et sents trist per ells. Portem molt temps lluitant amb ells, un mes gairebé: vam navegar junts a la Mediterrània, després es van escapar, quan van haver de parar els vam tornar a passar i ens van tornar a avançar fa uns dies. Eren una referència molt bona per a nosaltres. Han fet un esforç molt gran per estar en la regata. A més, en una competició així estar davant és molt difícil i dur i que de cop et passe això és molt trist “.

“La segona sensació és la idea d’alçar el peu de l’accelerador”, prosseguia el patró català. “Hem estat navegant a la zona roja un temps i penses en baixar el ritme perquè no et passe igual. Sovint, l’endemà de que passe alguna cosa així molts barcos baixen el ritme i segurament això passarà ací també “, preveia Pella.

“El tercer és que respecte a la regata puges una posició. Així és la regata i això forma part d’ella”, reconeixia. Però abans que res, el sentiment dels patrons de l’Estrella Damm estava amb els seus rivals Desjoyeaux i Gabart: “Volem enviar una abraçada molt gran de Pepe i meua a la tripulació del Foncia”, demanava Pella als periodistes de l’organització de la Barcelona World race en acomiadar-se de la videoconferència.

Respecte a les condicions meteorològiques, que ja són d’extrema dificultat, amb vents de més de 30 nusos i onades de deu metres, Pella comentava: “Hui s’ha ordenat més la mar. Ahir era terrible amb onada creuada que al pujar rebolcava el vaixell. No pots aguantar el drap (tota la superfície de vela que portaries per avançar) per la mar que hi ha, no pel vent. Les onades continuen sent grans però la mar ja està més “sincronitzada”.

En tercera posició, la vista de l’Estrella Damm se centra en els rivals que té al davant: “Retallar al Virbac-Paprec 3 serà difícil perquè estan molt lluny i naveguen en condicions diferents, però la regata és molt llarga. Mapfre està més a prop i entre les portes de seguretat podem tindre les nostres opcions. Però insistisc, la regata és molt llarga i queda molt encara. No portem ni trenta dies d’una regata que pot ser de cent “, explicava Pella.

Un “bitxo” tan gran com Gasol

Si hi ha un signe inequívoc i mític de l’arribada al Gran Sud és una au gegantina, l’albatros: “Ahir vam veure el primer albatros”, explicava Pella. “És un “bitxo” impressionant que no mou les ales, d’una envergadura com la del Pau Gasol!”.

Per al patró barceloní, que disputa la seua primera volta al món, aquesta és la primera vegada que navega al Gran Sud, en els 40 rugents (per sota de la latitud 40 S), i no podia ocultar la seua emoció: “Estic molt il·lusionat perquè és la primera vegada que estic al sud “, afirmava. “Portava molts anys darrere d’això, buscant l’oportunitat de disputar una regata així, i estic molt content i motivat”, prosseguia. “Pepe ja ha navegat ací més vegades i aquests dies no parava de preguntar-li coses”, explicava Pella. “Tinc moltes ganes de seguir i fer tot l’Índic i el Pacífic”, assegurava.

Classificació provisional Barcelona World Race, 26 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 543 milles del líder
3. Estrella Damm, a 729,5 milles del líder
4. Groupe Bel, a 763,2 milles del líder
5. Renault Z.E., a 833,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/