Inici » Notícies » Esports

L’Estrella Damm torna a trobar-se en zona de calmes i Pepe i Àlex aprofiten per fer reparacions

22 de gener de 2011 No hi ha comentaris
Alex Pella, a l'interior de l'Estrella Damm

Alex Pella, a l'interior de l'Estrella Damm

L’Estrella Damm de l’Alex Pella i el Pepe Ribes està aprofitant el pou sense vent en què ha caigut en les últimes hores per revisar el vaixell de dalt a baix i posar-lo a punt per les dures condicions que els esperen en les pròximes setmanes al Gran Sud. L’embarcació catalana navega en quarta posició de la Barcelona World Race darrere dels barcos que van optar per una estratègia més al sud-oest (Foncia, Virbac-Paprec 3 i Mapfre), on el vent està sent més propici en els últims dies, afavorint altes velocitats, com les desenvolupades per Virbac-Paprec 3 que acaba de batre el rècord de distància en 24 hores per un monobuc de fins a 60 peus, a falta de confirmació oficial, establint-lo en 516,37 milles.

Com explicava l’Alex Pella en un correu electrònic d’a bord enviat aquesta matinada, l’escassetat de vent no significa manca de treball per als patrons de l’Estrella Damm. Al contrari, tots dos estan treballant dur per extraure el màxim de velocitat amb aquestes difícils condicions, aprofitant cada ratxa. Al mateix temps, les calmes són el moment propici per afanyar-se a fer xicotetes reparacions i revisar el material en previsió del fort vent i onatge que regnen per sota dels 40 Rugents (latituds per sota de 40 º S).

Amb un excel·lent sentit de l’humor i ànims alts, Pella explicava com s’enfrontaven a l’escassetat de vent, una circumstància amb la qual s’ha d’estar disposat a conviure en una regata de volta al món: “El nostre barco va de calmeta en calmeta i tire perquè em toca! Sembla que les calmes ens persegueixen allà on anem. Una altra vegada aturada i torna a començar. La veritat és que amb tant d’entrenament ens estem tornant uns “cracks” a fer anar el vaixell amb menys de cinc nusos “.

“L’altra part de les calmes és que tens temps per dedicar al barco”, prosseguia el patró barceloní. “Quasi tenim la llista de treballs completa, demà toca una mica de cordam i revisar els hydros (hidrogeneradors)”, explicava.

Les condicions també permeten moments de contemplació a bord de l’Estrella Damm, tot i que no admeten badades: “La nit és espectacular, la lluna il·lumina tot el barco i tenim just a la proa una estrella que brilla molt, com una bola. Ui! Us deixe que ve una ratxa i vaig a per ella “, concloïa la bitàcola de Pella.

Classificació provisional Barcelona World Race, 22 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Foncia
2. Virbac-Paprec 3, a 27,9 milles del líder
3. Mapfre, a 308,1 milles del líder
4. Estrella Damm, a 351,8 milles del líder
5. Groupe Bel, a 353,3 milles del líder
… Fins a 13 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/