Inici » Notícies » Esports

L’Estrella Damm continua tercer i prepara l’atac pel sud

28 de gener de 2011 No hi ha comentaris

Pepe Ribes a la proa de l'Estrella Damm

Pepe Ribes a la proa de l'Estrella Damm

L’emoció continua al capdavant de la flota de la Barcelona World Race. Els tres primers barcos,  Virbac-Paprec 3, MapfreEstrella Damm, segueixen marcant el millor ritme de la flota. Són els únics que han superat les tres-centes milles en les últimes vint-i-quatre hores. Només l’Hugo Boss està fent una velocitat clarament major mil milles enrere en l’últim informe de posicions.

Les pròximes hores seran decisives. L’Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes, a 300 milles de la línia imaginària que separa l’Atlàntic de l’Índic (perpendicular a Ciutat del Cap), intenta guanyar milles anant més al sud-est, abans de tornar a pujar per a prendre el pas obligatori per la porta d’Agulhas, la primera de l’Índic. Aquestes portes de seguretat són establertes per l’organització de la Barcelona World Race per evitar els gels meridionals. Això obligarà a l’Estrella Damm a fer un recorregut més llarg però previsiblement amb més vent en buscar les borrasques del sud. No obstant això, el risc de trobar algun tros de gel esqueixat és sempre més gran com més a prop s’està de l’Antàrtida.

Ahir a la tarda Pepe Ribes encara dubtava si seguir amb la seva intenció de guanyar sud per guanyar velocitat: “Al sud entre icebergs o  a l’est cap a la calma. Aquest és el dilema que ens té ocupat el cap les últimes hores. Quina senda agafem? “, escrivia el patró de Benissa (Alacant) des de a bord.

Però els dubtes semblen haver-se dissipat aquest matí: “Ara ens està agafant una alta pressió entre dues borrasques. Creiem que l’opció d’anar més al sud que hem pres és la bona però no ho sabrem fins al següent punt de pas, la porta d’Agulhas. Nosaltres estem més al sud que ningú i això ens hauria d’afavorir “, explicava Ribes per telèfon via satèl·lit.
Baixen les temperatures … i ja no pugen més

Ribes descrivia les condicions de navegació: “Ara tenim 13 nusos del 247 i fem 13 nusos de velocitat. Naveguem de popa amb l’A3 (vela de proa de grans dimensions). En algun moment trabujarem i anirem amb uns 35-40 nusos de través “.

Respecte a la vida a bord, el patró de l’Estrella Damm ja s’albira el més dur: “Comença a notar-se més fred. Tenim deu graus en coberta i 13 dins. Avui és el primer dia que no puja la temperatura a coberta. De moment anem còmodes però demà de través farà molt fred i passarà molta aigua per coberta “.
Classificació provisional Barcelona World Race, 28 gener 2011 09:00 GMT (10:00 hora catalana):
1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 593,7 milles del líder
3. Estrella Damm, a 756,8 milles del líder
4. Groupe Bel, a 815,2 milles del líder
5. Renault Z.E., a 905,3 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/