Inici » Notícies » Esports

L’Estrella Damm comença a notar les calmes en un Atlàntic Sud inestable

18 de gener de 2011 No hi ha comentaris
Alex Pella a la proa de l'Estrella Damm.

Alex Pella a la proa de l'Estrella Damm.

En un dels dies decisius de la regata enmig de l’Atlàntic Sud, amb unes condicions anticiclòniques molt inestables, l’Estrella Damm, líder de la Barcelona World Race, està començant a notar la calma que els seus patrons preveien dies enrere. Per l’Alex Pella i el Pepe Ribes, és el moment d’aguantar la pressió i seguir endavant amb la seua estratègia cap al sud-est. “Està tot per decidir perquè estem en una zona molt variable, amb moltes calmes. Pot passar absolutament de tot, està molt obert. Aquesta és la gràcia d’aquest esport, jugar amb el vent i definir la teua estratègia”, explicava ahir per la nit Pella.

La pèrdua de milles respecte els seus perseguidors és el preu lògic que ha de pagar en ser el primer a entrar en una de les zones de calmes que ha de superar en el seu camí cap als vents de l’oest que esperen més al sud.

No obstant això, el vaixell català encara té un avantatge de més de cent milles sobre el seu rival més proper, el Groupe Bel de Kito de Pavant i Sebastien Audigane. En aquestes circumstàncies, l’ambient a bord de l’Estrella Damm és molt positiu, com es desprèn de l’últim correu electrònic enviat per l’Alex Pella aquesta matinada, en què el patró català explicava com havia anat la jornada: “Hem tingut un dia d’estiu, estiu: 31 graus de temperatura, bermudes, samarreta que em trac i em pose, gorra, crema i ulleres de sol obligatòries. Fins i tot ha caigut una dutxeta “(amb aigua de pluja, l’única manera de fer-ho a bord), comentava Pella.

“Pel que fa a la navegació, l’onada ha desaparegut i el vent va anar baixant al llarg del dia. Per la nit ens ha caigut algun ruixat, alguns amb una mica de “xirimiri” i un altre que ens ha deixat més plantats que un pi uns 20 minuts “, explicava molt gràficament el català.

“Em sembla que demà (per hui) hauria de ser el més dur de la calma”, preveia el patró “. “Ens estem preparant per això, a veure si ens respecta”, concloïa.

Llestos per l’atac al Gran Sud

Les calmes són l’oportunitat per areparar xicotets desperfectes d’a bord que amb més vent i onada són complicats o impossibles d’arreglar: “El barco està bé. Ens queden un parell de cosetes per a arreglar que aprofitarem que ha baixat l’onada per fer-ho. Bàsicament, candelers que es van trencar quan gairebé perdem un spi, i un penell que cal pujar a canviar. Però el barco està llest per a l’atac del Gran Sud “, afirmava Pella, que confessava tindre moltes ganes d’enfrontar-se a les dures condicions de vent, fred i onada de les latituds més meridionals.

Classificació provisional Barcelona World Race, 18 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana)

1. Estrella Damm Sailing Team
2. Groupe Bel, a 108,1 milles del líder
3. Mirabaud, a 170,2 milles del líder
4. Mapfre, a 171,1 milles del líder
5. Virbac-Paprec 3 (en mode fantasma)
… Fins a 13 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/