Inici » Notícies » Esports

L’Estrella Damm brilla al Gran Sud

30 de gener de 2011 No hi ha comentaris
L'Estrella Damm

L'Estrella Damm

L’Estrella Damm d’Alex Pella i Pepe Ribes està literalment volant en aigües de l’Índic Sud, amb vent de més de 40 nusos. Un mitjana de 18 nusos li ha permès recórrer 441 milles en 24 hores (entre els informes de posicions de les 10 del matí d’ahir i avui), 14 més que el seu immediat perseguidor, el quart classificat Groupe Bel. Aquesta velocitat ha apropat al barco de Ribes i Pella als seus rivals precedents, retallant 20 milles sobre el Mapfre, ara a 47,5, i gairebé 150 sobre el Virbac-Paprec 3, encara inabastable a 657 milles per la proa. Les distàncies amb els seus perseguidors Groupe Bel i Renault Z.E. s’han incrementat a l’espera de la compressió anunciada per Pepe Ribes. No obstant això, l’ascens de latitud obligat per passar per la porta de seguretat d’Agulhas ha baixat una mica la mitjana de velocitat de l’Estrella Damm a les últimes hores, abans de poder baixar a buscar les borrasques de nou.

Els patrons de l’Estrella Damm han navegat a la perfecció en les difícils condicions borrascoses, defensant la seva velocitat enfront dels seus rivals, desig que havia manifestat ahir Pepe Ribes en videoconferència. El patró de Benissa (Alacant) explicava aquesta matinada en un correu electrònic de bord com es navega en els 40 Rugents (al sud de la latitud 40S), amb les onades passant per coberta i on han de reduir superfície de vela per conservar el barco d’una peça: “Mullat, mullat, mullat … primer dia de navegar en una baixa pressió amb vents de 35 a 45 nusos. Encara que el gros de la baixa ens ha passat pel sud, aquesta nit se’ns han obert els ulls de nou en veure la força del vent i haver de posar el tercer ris. Fins ahir només havíem hagut de posar el primer ris després de 28 dies de regata “.
Volant entre onades

Ribes prosseguia explicant molt clarament com és la vida a bord mentre l’Estrella Damm vola entre les onades: “El barco planeja d’una onada a una altra, salta, vola, torna a tocar l’aigua i a planejar, saltar de nou, vola cap a una altra onada … a bord difícilment et pots moure si no és a quatre potes “.

Ribes concloïa la seva bitàcola descrivint el radical canvi de temperatura que suposava pujar cap al nord per creuar la porta de seguretat d’Agulhas, que han passat en les últimes hores: “La temperatura ha pujat a 18 graus i no fa fred. Fins i tot amb la roba que portava ahir estic suant com un pollastre. La diferència d’estar uns graus més al sud o no és abismal aquí. Estem a 40 milles de la porta d’Agulhas, que passarem en breus hores, i després … Suposo que a trabujar i al Sud de nou a per més vent mentre puguem “.
Classificació provisional Barcelona World Race, 30 gener 2011 09:00 GMT (10:00 hora catalana):
1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 609,4 milles del líder
3. Estrella Damm, a 657 milles del líder
4. Groupe Bel, a 706,9 milles del líder
5. Renault Z.E., a 808,3 milles del líder


… Fins a 12 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/