Inici » Notícies » Esports

L’Agència Valenciana de Turisme ampliarà la ruta BTT de Vall de Pop des de Calp fins a Benissa

11 de setembre de 2016 No hi ha comentaris
Signatura del conveni entre Francesc Colomer i Joan Miquel Garcés

Signatura del conveni entre Francesc Colomer i Joan Miquel Garcés

L’Agència Valenciana de Turisme ampliarà la ruta del centre de BTT Vall de Pop, a la Marina Alta, després de la signatura aquest dijous d’un conveni de col·laboració entre l’organisme autonòmic i la Mancomunitat de la Vall. La ruta tindrà 16 quilòmetres i transcorrerà entre Calp i Benissa.

A la signatura han assistit, el director de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Mancomunitat Vall de Pop, Joan Miquel Garcés. Així, l’organisme autonòmic assumirà els 20.000 euros del cost de l’ampliació, mentre l’ens comarcal es farà càrrec de la senyalització de la nova ruta.

Colomer ha assenyalat que d’aquesta manera s’impulsa l’oferta de turisme actiu al País Valencià “gestionant i promocionant projectes per a l’ampliació de la Xarxa de Centres de Bicicletes Tot Terreny”.

En aquesta línia, el responsable de l’Agència Valenciana de Turisme ha posat l’accent en “la importància d’impulsar aquest tipus d’actuacions, ja que estem constatant que la pràctica del cicloturisme va en augment i, en concret, la pràctica de la BTT és una de les activitats amb més aficionats”.

L’acord signat preveu l’ampliació en un nou itinerari de les rutes del Centre BTT Vall de Pop. La nova ruta s’anomenarà “Ruta 10 de Calp a Benissa”, amb una longitud d’uns 16 quilòmetres, facilitant un nou accés des de la costa per Calp fins l’entorn natural de la Vall de Pop i contribuint a promocionar tots els elements clau que puguen dinamitzar l’economia local.

El traçat discorre des de l’oficina de turisme de Calp, al costat del Penyal d’Ifach i les salines, facilitant l’accés d’usuaris potencials des de l’estació de ferrocarril de Calp TRAM, i recorrent llocs amb gran interès paisatgístic i cultural, com la serra d’Oltà, espai natural protegit, les ermites Vella i de Lleus, així com algun exemple aïllat de riurau.

Producte turístic

El centre BTT és un producte turístic destinat a promocionar la pràctica de la bicicleta tot terreny que compta amb un centre de recepció i informació, que ofereix serveis com el de lloguer de material, taller de reparacions, neteja, així com informació turística de caràcter general sobre la destinació i específica de les rutes ciclistes.

Formen part també d’un centre BTT un conjunt de rutes senyalitzades que discorren per l’entorn del centre i classificades en diferents nivells de dificultat per la seua diferent longitud, desnivell i característiques.

El País Valencià compta amb un total de 10 centres BTT oberts amb més d’un centenar de rutes per a practicar aquest esport en diferents comarques. Es tracta del centre BTT El Comptat, a l’Orxa; el BTT Els Ports, a Morella; el BTT El Valle, a Cofrents; el BTT Alt Palancia, a Navajas; el centre Els Serrans, en Aras de los Olmos; el BTT Massís del Caroig, a Moixent; El BTT Costa de Azahar, a Torreblanca; el BTT Vall de Pop, a Parcent; i finalment, el BTT La Ribera, a Alzira.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/