Inici » Notícies » Esports

La perimetral més llarga

29 de maig de 2015 No hi ha comentaris
Imatge de La Perimetral

Imatge de La Perimetral

Ha costat però ací la tenim. La IV Perimetral de Benissa arriba este dissabte per a encapçalar un cap de setmana on de nou el Trail serà protagonista a les nostres terres. Més de 300 corredors afrontaran els 63, 36 km 3851+ d’esta prova que enguany a més és Campionat Provincial de Carreres de Distància Llarga.

La prova arriba dos mesos després del que estava inicialment previst després que haguera de suspendre’s forçosament el passat 28 de març per imperatiu de la DGT. Tot i els maldecaps i malestar que això comporta, des del Club de Muntanya Margalló han treballat de valent per poder mantindre la prova en el calendari, i mantindre-la amb el segell de qualitat que caracteritza la Perimetral.

Enguany, a més, es manté el recorregut originari i es passarà per la cresta de Bèrnia, el punt més tènic i alt de la prova, amb vora 1200 metres, en una prova que recorre també les serres d’Oltà, La Solana, La Mallada Verda i que, per moments, et trasllada en el seu paisatge al Pirineu, amb la mar això sí sempre al teu costat.

Entre eixos més de 300 corredors, dos grans favorits per a la victòria final. Sebas Sánchez (Maraton Crevillent) i Patri López (CA Dianium Turuac). Els dos ja saben el que es guanyar dos voltes a la Perimetral -Sebas a 2012 i 2013 i Patri a 2012 i 2014- i busquen ara el hat trick. No ho tindran fàcil. “La gent cada volta està més forta” ens adverteix Víctor Gironés, responsable de comunicació del Grup de Muntanya Margalló. “Abans si hi havia uns favorits però ara cada volta hi ha molt més de nivell”.

Tot i això, les mirades recauran en Sebas i en Patri López. “Sebas ve amb l’espina clavada de l’any passat. Es va caure 3 voltes, i va acaber tercer amb Juan Argente com a campió. Si Sebas sempre arriba a per totes, enguany especialment. I en el cas de Patri López és paregut perquè ha guanyat ja dos anys, i a l’altra va fer segona. Es coneixen el recorregut a la perfecció i això és un avantatge per a ells”.

Coneixent el terreny no cauran, per exemple, en la trampa mental ja sobrepassada la distància marató. “Passat eixe punt, es corre al voltant de Benissa, i hi ha qui mentalment pensa que ja està acabant quan encara resten uns 20 km i 3 tossals. I això castiga molt mentalment”.

La calor com a rival

El càstic en l’edició d’enguany serà també físic. El canvi de data ha dut la prova a finals de maig i la calor pot ser un factor determinant. “Anem a insistir molt als corredors en la hidratació” explica Víctor. “A la xarrada tècnica, i en la prèvia el cos mèdic donarà els consells per evitar la deshidratació i els colps de calor. Estem acostumats a una altra època de l’any amb millor temperatura però no ha quedat altra. No és fàcil quadrar quan t’obliguen a fer un canvi de calendari perquè hi ha que vore de no molestar altres proves, que puguen els més de 200 voluntaris que tenim, les festes dels pobles, eleccions… Canviar de data ha sigut un gran incovenient, però ací estem”.

I allà estaran a Benissa els 320 corredors que enguany afronten esta IV Perimetral de Benissa des de les 06:00 del matí del dissabte 30 de maig. Per davant 63 km, unes 7 hores per als guanyadors i una arribada a meta espectacular a la plaça del Rei Jaume I.

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda el 28 de maig de 2015 a la web senselimitsaventura.com

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/