Inici » Notícies » Esports

La Perimetral de Benissa passa per primera vegada per Callosa d’en Sarrià

23 de febrer de 2016 No hi ha comentaris
Cartell de la reunió sobre la Cursa Perimetral de Benissa a Callosa d'en Sarrià

Cartell de la reunió sobre la Cursa Perimetral de Benissa a Callosa d’en Sarrià

La ‘Perimetral de Benissa’ passa enguany per primera vegada pel terme municipal de Callosa d’en Sarrià. Es tracta de la cinquena edició d’aquesta cursa de muntanya d’ultra-fons, una de les més exigents dins del panorama estatal, que recorrerà un total de 84 quilòmetres amb un desnivell de 4.650 metres.

La prova tindrà lloc el pròxim 12 de març, sent l’eixida a les 05.00h des de la plaça Rei Jaume I de Benissa.

El recorregut farà una primera ascensió a l’Ermita de Marnes, on estarà situat el primer avituallament, i descens fins la partida dels Lleus. A continuació es farà l’ascensió al cim d’Oltà, per l’antiga “senda del dit” i descens fins el “barranc salat”, on se situarà el segon avituallament. L’itinerari continuarà amb la pujada al “pas de Cordelleres” passant pel “coll de Faixuc” i baixada a “l’ombria de Bèrnia” pel “camí vell d’Altea”. El tercer avituallament estarà situat en la zona pròxima a la font.

La prova prosseguirà amb l’ascens al cim de Bèrnia (premi Cro-Magnon) pel “camí dels xaloners” per a continuar amb el llarg descens ja per Callosa fins el 4t avituallament, situat a la zona d’acampada de “l’Algar” (Callosa d’en Sarrià), passant pel “Fort” i el “Bancal Roig”. La prova continuarà recorrent Callosa pel preciós pas de “les fonts de l’Algar” i l’ascensió fins a la zona d’acampada de Bèrnia (5é avituallament) amb els espectaculars “passos dels bandolers i del curt”. Seguidament tindrà lloc el descens fins el “pou de Lliber/Xaló” pel “barranc del Cau” i l’ascens al vèrtex geodèsic de la “muntanya Llarga” passant pel “pou del Cau”, on estarà disposat el 6é avituallament. Baixada a “la vall de Llíber” i ascensió a “l’altet de la Costera”, transitant part “dels camins de pedra i aigua” que uneix i vertebra la Mancomunitat de la Vall del Pop. Descens al municipi de Senija (7é avituallament). La part final té com a novetat el descens al “Racó dels Cegos” (8é avituallament) una vegada coronat la segona de les tres xicotetes ascensions finals abans d’arribar a la meta, que són per ordre “la creu de Senija”, “el tossal del moro” i “els serrellars”.
Els participants tindran com a temps límit per a culminar la prova les 19.00h.

Voluntariat

La Regidoria d’Esports, que dirigeix Estela Menaches, i el Grup de Muntanya ‘Penya el Frare’ de Callosa d’en Sarrià han convocat una reunió que tindrà lloc divendres que ve, 26 de febrer, a les 20.00h, a la Biblioteca Municipal a tots aquells ciutadans de Callosa que desitgen col·laborar com a voluntaris en el desenvolupament d’aquesta espectacular cursa de muntanya.

La regidora d’Esports ha animat els amants d’aquest esport a participar com a voluntaris amb la finalitat de “recolzar l’esport i gaudir de la natura i l’ambient de la cursa”. A més, ha assenyalat que l’organització facilitarà als voluntaris una acreditació, una samarreta commemorativa, un folre polar, segur de responsabilitat civil, el dinar i la beguda de tot el dia, a més de nombrosos premis que se sortejaran.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 22 de febrer de 2016 al diari electrònic elperiodic.com

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/