Esports

Kyle Smith conquereix el seu primer podi

Kyle Smith
Kyle Smith

De Kyle Smith, el ros de Benissa, es ve parlant des de fa molt de temps. És una de les grans promeses del motociclisme valencià, però ahir per fi va materialitzar tot el seu talent amb el seu primer podi al Campionat d’Espanya de Velocitat, en la categoria d’Stock Extreme (motos de 1.000 cc).

Kyle va néixer fa 19 anys a la ciutat anglesa de Huddersfield i amb set la seua família es va instal·lar a Benissa, a la Marina Alta, on la seua integració és total, ja que parla perfectament Valencià. Va començar a córrer en motocròs i aviat van arribar diferents títols territorials. El 2007 va decidir passar-se a la velocitat, sempre assessorat i recolzat per l’exmundialista d’Altea Batiste Borja. Aquell any va ser una de les revelacions del Bressol de Campions, tant que fins i tot l’Aspar Team el va fitxar per al seu equip de 125 GP. Les coses li van costar una mica més i el 2009 es va inscriure a la Copa Kawasaki Ninja Cup -competició paral·lela al CEV-, en la qual va conquerir el títol.

Kyle Smith, ahir, al podi de Montmeló

Aquesta és la seua segona campanya a Stock Extreme, de nou amb Kawasaki, i ha demostrat una gran progressió. Fins ara era capaç de rodar molt ràpid, però les caigudes l’havien apartat de les posicions de podi. Ahir va saber temperar els nervis per a aconseguir el seu primer podi, un tercer lloc que el confirma com un dels pilots als quals cal seguir molt de prop.

“L’única cosa que volia era acabar la cursa, perquè les dues anteriors curses no havien anat bé”, explicava ahir a aquest periòdic després de baixar-se del podi. “M’he posat primer, però com en les primeres voltes em falta encara confiança, m’han passat diferents pilots i m’he quedat sisé. A poc a poc he anat trobant el meu ritme, m’he sentit a gust i he començat a rodar fort per a aconseguir al final el meu primer podi al CEV”, relatava Kyle. El benisser espera que les coses seguisquen anant bé en les pròximes proves perquè l’any que ve li agradaria afrontar un nou repte: “M’agrada molt Moto2, és el futur i crec que ho puc fer molt bé, però tampoc m’importaria seguir amb la Kawasaki en Stock Extreme, perquè m’ho passe molt bé”, assegura.

Elena dóna la talla

Al marge del podi de Kyle Smith, la veritat és que la tercera prova del Campionat d’Espanya a Montmeló va ser un autèntic desastre per als pilots valencians. D’entre els que van aconseguir “salvar” el dia està Elena Rosell, la pilot de Manises que el cap de setmana vinent es convertirà en Assen en la primera dona espanyola que competeix en un Gran Premi de motociclisme. Correrà amb moto2 amb l’Aspar Team substituint Julián Simón, però abans havia de complir aquest cap de setmana amb el seu compromís en el nacional de Stock Extreme i amb la seua habitual Kawasaki. La valenciana, de 25 anys, va aconseguir una novena plaça final que suposa el seu segon millor resultat enguany després de la huitena plaça a Jerez. Va acabar just per davant de l’exmundialista Bernat Martínez (Yamaha). El guanyador de la prova va ser l’actual capdavanter, l’extremeny Santiago Barragán (Kawasaki) per davant d’Iván Silva (Kawasaki).

Caiguda de Jorge Navarro

A la cursa de 125 cc, l’única basa valenciana, Jorge Navarro (Aprilia), va acabar per terra en el primer gir quan un rival se’l va endur per davant, arruïnant les seues opcions de podi. Encara que el de la Pobla de Vallbona no va fer uns bons entrenaments, en la cursa sí que va eixir amb més opcions després d’una bona arrencada.

La victòria va ser per al català Àlex Rins (Derbi), que va donar un cop quasi letal al campionat, després de la seua victòria i la caiguda del seu company Àlex Márquez (Derbi). Va destacar la setena plaça de la murciana Ana Carrasco (Aprilia), el millor resultat de la temporada per a la jove de Cehegín.

Amb moto2, quasi tots KO

Amb moto2 la tropa valenciana tampoc va tindre el seu millor dia. El castellonenc Arturo Tizón (AJR) va eixir primer, però aviat va acabar per terra, mentre que l’alacantí Adrián Bonastre (AJR) va trencar la llanda de la seua moto i el pilot d’Olocau Adrián Menchén (MIR Racing) també va acabar besant el dur asfalt de Montmeló. Al final, el millor representant va ser el gandienc Óscar Climent (MIR), que va aconseguir la novena plaça. Luis Mora (MH43) també va aconseguir puntuar. La victòria va ser per a Torres (Suter), per davant de Morales (Suter) i Koyama (Suter).