Esports

Festa escolar per a obrir la Barcelona World Race

Els patrons dels velers de la BWR amb els xiquets participants al concurs "Oceà viu,   planeta viu"
Els patrons dels velers de la BWR amb els xiquets participants al concurs “Oceà viu, planeta viu”

Més de 450 xiquets de diferents escoles, de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol, van participar en la inauguració del moll de la Barcelona World Race, l’espai flotant instal·lat al Portal de la Pau de Barcelona per a acollir els huit velers que participen a la regata de la volta al món, que comença el pròxim 31 de desembre.

Els alumnes de cada centre guanyadors del concurs “Oceà viu, planeta viu”, que forma part del programa educatiu de la BWR i en el qual han participat més de cinc mil estudiants, van lliurar als patrons dels vaixells els dibuixos premiats, que adornaran l’interior de les embarcacions durant els quasi tres mesos que dura la competició esportiva. A la seua vegada, van rebre de l’Ajuntament de Barcelona i de l’empresa Danone com a patrocinador una invitació perquè tota la classe del guanyador puga gaudir d’un bateig de mar en una de les escoles de la Federació Catalana de Vela.

Els xiquets van poder accedir en grups a l’interior dels huit velers, que estan pràcticament llests per a abordar el desafiament de la volta al món a dos. I dins, els patrons els van explicar les condicions en què es desenvolupa la regata. Com dormen, on cuinen i com transcorre el dia a dia en la carrera pels oceans.

Els joves estudiants de 2n d’ESO de l’Escola Enric Borràs, de Badalona, que van poder conèixer l’Hugo Boss de la mà de Pepe Ribes i Alex Thomson, comentaven en desembarcar que l’interior del vaixell “atabala una mica” per com de tancat resulta, encara que van admetre que és més ampli del que imaginaven. El que més els havia sorprès va ser veure el menjar que consumiran els dos regatistes durant la competició: els sobres de plats liofilitzats empaquetats per dies i setmanes. I, naturalment, no van deixar d’assenyalar com de rústic resulta el lavabo d’a bord: “És com un paperera”, va concretar de forma gràfica un dels menuts.

Els dibuixos dels alumnes relacionats amb la regata mundial de Barcelona recullen de forma gràfica la preocupació pel medi ambient i per l’estat dels oceans. I es van produir divertides casualitats: el dibuix que va rebre Gerard Marín, patró del Gaes amb Anna Corbella, incloïa una bicicleta com a cant al vehicle no contaminant… sense que la jove autora del pòster sabera prèviament que el regatista de L’Escala és també un apassionat ciclista.

A partir d’ara i fins el 31 de desembre, dia d’eixida de la tercera edició de la BWR, el moll flotant estarà obert al públic des de les 10 del matí fins les 8 de la vesprada perquè tothom puga veure molt de prop els velers de la classe Imoca Open 60 i gaudir de l’ambient en el qual els equips de terra ultimen els preparatius.

En el Museu Marítim de Barcelona, a poc més de 100 metres del moll, es pot veure també l’exposició “Donem-li la volta al món”, que mostra quadres i fotografies de les anteriors edicions de la BWR, així com pantalles interactives a través de les quals es poden entendre molts aspectes d’aquesta competició.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 12 de desembre de 2014 al diari LA VANGUARDIA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?