Esports

Esgrima tradicional japonesa a Benissa

Cartell del curs d'esgrima tradicional japonesa a Benissa
Cartell del curs d’esgrima tradicional japonesa

Del 6 al 10 d’agost s’oferirà un seminari de iaido/iaijustsu i naginata a la població de Benissa (Alacant). Aquesta activitat no està organitzada per Alacant Otaku però sens dubte es tracta d’una iniciativa interessant per a conèixer les arts marcials japoneses i us instem perquè, si teniu l’oportunitat, us inscrigueu per només 25€. A continuació us pengem la informació del seminari:

El curs de Karate (Shito Ryu) i Okinawa Kobudo impartit per Miguel José Gómez Calderat (7é Dan), serà en horari de matí, per això hem vist l’oportunitat de completar aquest curs impartint totes les vesprades les disciplines de Iaido (Seitei i Koryu) i Naginata.

El curs serà del 6 al 10 d’agost de 2012 en horari de: 16.30 – 19.30

Gràcies a l’Ajuntament i la Regidoria d’Esports de Benissa, tots aquells participants que s’inscriguen al curs gaudiran d’allotjament gratuït en un alberg de noves instal·lacions situat en el centre urbà del poble, al costat d’un convent franciscà del segle XVI. Existeix la possibilitat que l’acompanyant, parella i fills s’allotgen també de forma gratuïta en aquest alberg que estarà únicament tancat als apuntats.

El preu del curs serà simbòlic: 25€ per a així afavorir l’intercanvi de disciplines i encoratjar a tot aquell interessat a provar les disciplines de karate i kobudo d’Okinawa que s’impartiran pel matí.

És necessari portar boken (catana de fusta), obi (cinturó de qualsevol art marcial) i naginata de fusta, o de no posseir, un bo de Kobudo d’Okinawa. És possible prestar algun material, però en aquest cas s’haurà d’indicar en enviar la confirmació i la inscripció. L’assignació de material serà en ordre d’inscripció.

No es permetrà l’ús d’armes de metall o afilades excepte permís exprés del professor. Per a aquell que ho desitge, i sota permís del seu professor, es podran realitzar exàmens de ZNKR iaido fins a 3r Kyu.

El curs l’impartirà Marcos Sala.

– 3r dan de ZNKR iaido. Monitor Regional per la Federació Espanyola de Judo i Disciplines Associades.
– Hombucho Muso Jikiden Eishin Ryu iaijutsu Yamauchi ha, Komei Jyuku. Alumne directe de Sekiguchi Takaaki Komei, 21é Soke.
– Deshi de Ryo En Ryu naginatajutsu. Alumne directe de Shimizu Nobuko sensei Shodai Soke.

ZNKR iaido:

El iaido Seitei-Iai o Zen Nihon Kendo Renmei Iai, compost de 12 kates o formes. La Federació de Kendo de Japó va reunir els mestres representants de les principals escoles antigues i van decidir crear aquesta base comuna per a tots aquells practicants d’arts marcials, fent especial recalcament en els kendokes, perquè no oblidaren el pes i tacte d’un veritable sabre japonés.

Muso Jikiden Eishin Ryu iaijutsu Yamauchi ha, Komei Jyuku:

Es tracta d’una de les tradicions més antigues de iai, ja que és quasi unànime l’opinió que el seu fundador va ser qui va organitzar i va assentar els principis del iai, parlem de Hayashizaki Jinsuke Minamoto Shigenobu, que va fundar la seua escola durant l’Era Eiroku (1558-1569).

En concret parlem de la branca Yamauchi de Tòquio, presidida pel 21é Soke, Sekiguchi Takaaki Komei, president de la Komei Jyuku i hereu de les tradicions de la línia Yamauchi i president de l’associació per a l’estudi del budo japonés Komei Jyuku.

Ryo En Ryu naginatajutsu:

La naginata, depenent de quines tradicions, ha sigut un arma associada a les dones, pel que fa al seu entrenament marcial. Els Koryu més representatius de naginata estan dirigits encara hui dia per dones. En aquesta escola s’estudia el maneig d’aquesta alabarda japonesa, i del tanto (ganivet xicotet). Els ensenyaments que es transmeten són els derivats dels Koryu Jikishinkage Ryu naginatajutsu i Ogasawara Ryu reiho, Koryu dels quals és Menkyo Kaiden 8é dan Hanshi, Shimizu Nobuko sensei, qui presideix l’escola.

Per a inscriure’s simplement cal que envieu un correu a SALAIVARS@HOTMAIL.COM, indicant si necessiteu material, i si vindríeu amb acompanyant.

Pel seu interés hem reproduït aquest article aparegut a la web www.alicanteotaku.es el 13 de juliol de 2012.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?