Inici » Notícies » Esports

El Telefónica vira primer en la seua aproximació a Filipines

21 de Febrer de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Les últimes milles rumb a Filipines prometen ser d’allò més intenses per a la flota i el “Telefónica” d’Iker Martínez segueix donant guerra en les aproximació final a Filipines. A menys de 300 milles del punt de pas obligat, el vaixell espanyol s’ha convertit, juntament amb el “Puma” nord-americà, en el primer vaixell en virar, tal com confirma l’informe de les 11.00h que a més col·loca l’equip espanyol com el més ràpid de la flota.

La nit no ha sigut senzilla a bord del “Telefónica”, tal com explicava Diego Fructuoso en el seu informe diari: “Ací seguim, navegant i donant bots a la mateixa vegada. Tenim un vent d’entre 15 i 20 nusos però una ona molt difícil: és molt curta i prou seguida. A més, el rumb que tenim és de cenyida, és a dir, d’enfront de l’ona”.

A menys de 300 milles de Filipines, i després d’una primera jornada en què la flota navegava en paral·lel defensant el Nord coste el que coste, el “Telefónica” espanyol i el “Puma” nord-americà trencaven aquesta tendència aquest matí en virar per a afrontar el pas de l’estret de Luzón, que separa Filipines de Taiwan, i a partir del qual la flota navegarà en mar obert. La decisió està presa i en les properes hores es veuran els resultats de cadascuna de les estratègies. De moment, aquesta decisió sembla donar bons resultats als espanyols que es col·loquen com els més ràpids de la flota en fer una mitjana de 12,5 nusos de velocitat.

24 hores més al cent per cent

L’onatge segueix complicant la situació i, sense anar més lluny, el “Telefónica” s’enfronta a ones de fins a quatre metres i navega amb vents de 15 nusos de l’Est. Andrew Cape, navegant del “Telefónica”, comentava en una entrevista: “Hi ha molta ona però no està tan mal. El vent està per sota dels 20 nusos, per la qual cosa no és la fi del món”.

Així mateix, Andrew Cape comentava que les condicions meteorològiques canviaran ja que “el vent va disminuint i estem buscant un xicotet canvi. Els propers dies seran complicats ja que estem entre sistemes meteorològics. Encara queden moltes coses per aclarir-se, però les properes 24 hores seran de molt de treball per la cenyida”.

De tornada a la vida… normal

Els primers dies no estan sent fàcils per a la tripulació espanyola, que ha de tornar a adaptar-se a viure a bord del VO 70 “Telefónica” competint 24 hores al dia pel que, tal com comentava Frutuoso en el seu informe diari: “Passades 24 hores els nostres cossos comencen a acostumar-se a la vida en el vaixell. La sensació rara de l’estómac va desapareixent i, en el meu cas, comence a tindre gana. Ahir no vaig provar mos i en general tots van menjar menys de l’habitual”.

Afortunadament, per a aquesta quarta etapa l’equip espanyol ha preparat una dieta especial basada en productes espanyols ja que “en els dies de vacances que vam tindre, alguns van aprofitar per a tornar a Espanya i hem portat alguns productes “typical Spanish” en la maleta: pernil, xoriç…” De moment, al de Cartagena se li feia la boca aigua en comentar que al llarg del dia començaria la degustació, en aquesta ocasió gràcies als ibèrics cortesia de Pablo Arrarte.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 4
SANYA (XINA) – AUCKLAND (NOVA ZELANDA): 5.220 milles
Dia 2 – 11.00 hora espanyola – 21 de febrer de 2011

1r – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), a 4.903,1 milles de l’arribada
2n – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +4,1 milles
3r – Team Sanya (Mike Sanderson), +11,4 milles
4t – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +12,6 milles
5é – Team Telefónica (Iker Martínez), +17,9 milles
6é – Puma Ocean Racing (Ken Read), +44,8 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/