Inici » Notícies » Esports

El Telefónica supera la tempesta “Alberto” i es prepara per a caçar els líders

22 de maig de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica supera la tempesta "Alberto"

El Team Telefónica supera la tempesta "Alberto"

La tempesta tropical “Alberto” s’ha convertit en l’absoluta protagonista durant les últimes 24 hores de competició ja que ha sorprès la flota en canviar el seu rumb de manera totalment impredictible. A bord del “Telefónica” s’han superat condicions extremes de navegació i ara el vaixell liderat per Iker Martínez, que es manté en el grup capdavanter de la flota, comença una remuntada en el temut Atlàntic nord.

I “Alberto” va entrar en acció

Una vegada més, la meteorologia tenia preparada una sorpresa a la flota i en aquesta ocasió la tempesta tropical “Alberto” va mostrar la seua pitjor cara quan, sense previ avís, va canviar de rumb pel que tots els vaixells a excepció del francés –que havia girat a l’est abans que els altres- es van veure atrapats de ple en l’ull de la tempesta tropical. Així, durant quasi 12 hores la flota va fer front a condicions extremes en les quals es van mesurar vents de fins a 35 nusos d’intensitat; no res en comparació als continus llamps.

Els diferents informes de posicions confirmen com la flota va haver d’afrontar una situació en la qual la competició va quedar de costat i la seguretat a bord va passar a ser la prioritat principal.

Diego Fructuoso mostrava la seua millor cara davant les difícils hores viscudes a bord del “Telefónica” ja que segons el de Cartagena “el dia d’ahir no l’oblidaré amb facilitat. Tinc molts amics que es diuen Alberto: Alberto Vadell, Alberto Cano, etc., però la tempesta tropical ‘Alberto’ no es troba entre ells. Vam haver de fer moltes maniobres perquè el vent rolava una barbaritat, venia en cercles. A més, “Groupama” se’ns va escapar una mica, just el que no volíem”.

La calma després de la tempesta

A poc a poc i després de superar el centre de la tempesta, la situació tornava a la normalitat, encara que a bord del “Telefónica” tenen un ull posat a sotavent, on es troba el fenomen meteorològic “Alberto”. “Ara sembla que estem una mica més tranquils, encara que tenim la tempesta ací, a sotavent, i no massa lluny. El dia va ser gris, amb pluja; vam tindre des de 0 fins a 35 nusos d’intensitat de vent i molts canvis de veles” recalcava Fructuoso.

Com bé diu el refrany, després de la tempesta sempre arriba la calma i després de l’esglai inicial el “Telefónica” tornava a la competició per a començar a recuperar milles al líder provisional de la setena etapa, el “Groupama” francés. Així, i segons l’informe de les 12.00 hora espanyola, el “Telefónica” ha recuperat quasi 30 milles al capdavanter en les últimes 12 hores i ara es col·loca a 26 milles del “Groupama” mentre aguaita al “Puma” nord-americà, del qual només el separen quatre escasses milles. I tot això sense tindre en compte que el “Telefónica” d’Iker Martínez navega dos nusos més ràpid que el vaixell de Franck Cammas i un més ràpid que el de Ken Read. Per darrere, Ian Walker, Chris Nicholson i Mike Sanderson naveguen a 19 nusos de velocitat.

Si es revisen les dades referents a les últimes 24 hores, la veritat és que el “Telefónica” ha recorregut 387 milles gràcies a una mitjana de velocitat que ha superat els 16 nusos.

Apuntant a l’est, i amb vents d’entre 15 i 10 nusos del sud, sembla que és qüestió de temps que la situació torne a donar un nou gir de 360 graus ja que per davant els espera una zona de transició que podria comprimir la flota rumb a Lisboa.

Una mica de pernil (ibèric), per favor

Les primeres 36 hores no han sigut gens fàcils per a la flota i no només per les dures condicions sinó perquè adaptar-se a la vida a bord no resulta gens senzill especialment si es fa referència al tema culinari. Per a Diego Fructuoso, “el menjar, encara que bo, està sobrant, ja que alguns com Xabi i com jo no tenim la panxa per a moltes històries. Sembla que el vent està baixant una mica i espere que puguem obrir aquest pernil tan bo que tenim a bord”.

A més, “el cansament dels primers dies es nota molt i ahir era fàcil veure la gent en coberta donant algun colp de cap” explicava el de Cartagena i és que tal com Pablo Arrarte recordava: “Aquests dos primers dies són una mica durs, però ja estem en marxa i a poc a poc anem agafant el ritme de les guàrdies i adaptant-nos al vaixell”.

L’objectiu de el “Telefónica” segueix sent el mateix: “Tenim ganes d’arribar a Europa, però d’arribar primers” confirmava el càntabre, però per a això en paraules de Fructuoso: “Cal donar-ho tot i espere que el resultat final siga favorable per a nosaltres”.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 7
MIAMI (EUA) – LISBOA (PORTUGAL): 3.590 milles
Dia 2 – 12.00 hora espanyola – 22 de maig de 2012

1r – Groupama sailing team (Franck Cammas), a 3.033,3 milles de l’arribada
2n – Puma Ocean Racing (Ken Read), +22,1 milles
3r – Team Telefónica (Iker Martínez), +26,3 milles
4t – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +33 milles
5é – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +38,4 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +44,5 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/