Inici » Notícies » Esports

El Telefónica queda cinqué a la regata costanera disputada a Abu Dhabi però manté el lideratge

13 de Gener de 2012 No hi ha comentaris
Imatge de la regata costanera

Imatge de la regata costanera

“La nostra enhorabona a la tripulació de l ‘Abu Dhabi. Després de totes les dificultats que han tingut, guanyar aquesta regata costanera, i a més a casa, segur que és una gran alegria per a ells”, declarava el patró espanyol Iker Martínez després de finalitzar la regata costanera de la Volvo Ocean Race que hui divendres s’ha celebrat a Abu Dabi. El “Telefónica” ha sigut cinqué hui encara que conserva el lideratge en la general de la volta al món i es concentra ja en l’eixida de l’etapa 3 de demà dissabte.

“Ara estem ja pensant en demà i en l’eixida de l’etapa, encara que és difícil concentrar-se amb tant de tràfec  i amb tants compromisos i històries d’aquí cap enllà, però la conclusió és que fent una regata que no ha sigut bona hem tingut sort perquè el segon només ens ha tret dos punts en la general”, deia Iker Martínez a la seua arribada a terra.

Victòria local a Abu Dabi

Tal com apuntaven les previsions la regata s’ha disputat amb vents lleugers, començant amb uns nou nusos de vent que van anar baixant fins els sis nusos cap al final de la regata. El recorregut a completar seria finalment el més llarg dels quatre que la Direcció de Regata havia previst, de huit milles.

No estava molt desencaminat Iker Martínez quan, abans de la regata, ja assenyalava que “ja sabem que no és el millor per a nosaltres, bàsicament perquè hi ha altres vaixells com l’Abu Dhabi o el Camper with Emirates Team New Zealand” que són més àgils, no només per les condicions de vent sinó per totes les maniobres”.

“L’Abu Dhabi” va optar pel costat esquerre del camp de regates, que al principi no semblava ser el més afavorit, no obstant això en el primer pas per boia els d’Ian Walker ja se situaven al capdavant consolidant la seua posició al llarg de tota la regata. El francés “Groupama” ha sigut segon mentre que la tripulació de l’australià Chris Nicholson ha finalitzat a la tercera plaça.

El basc Iker Martínez reconeixia que “hem de fer millor les següents regates costaneres, sobretot amb poc de vent”.

A bord del “Telefónica” han comptat en aquesta regata costanera amb un convidat especial: l’armador del “Bribón” José Cusí, que hui celebra el seu 78 aniversari.

El lideratge, intacte

La classificació en aquesta regata costanera no suposa no obstant això cap canvi en les posicions de la classificació general de la Volvo Ocean Race. Iker Martínez i el seu equip mantenen el lideratge de la volta al món amb un total de 68 punts al seu caseller. El segon classificat, “Camper with Emirates Team New Zealand” s’apropa però són sis punts els que els separen dels espanyols. Per la seua banda, després d’un fantàstic segon lloc en la costanera de hui, “Groupama” segueix a la tercera plaça a 21 punts del Team Telefónica.

Demà dissabte, a les 11.00 hora espanyola arranca la tercera etapa de la Volvo Ocean Race

I ja sense temps per a descansar, en ment de la tripulació de l’ESP-1 està l’eixida de l’etapa entre Abu Dabi i Xina. 4.600 milles de recorregut dividides, igual que succeïa en la segona etapa, en dos trams per a evitar una zona de perill a causa de la intensa activitat pirata.

El primer tram comença demà i serà en paraules d’Iker Martínez “una minietapa, que és des d’ací fins Sharjah. Seran unes 100 milles, quasi una regata costanera i aquesta vegada es farà de nit pel que en ser així sempre ho assimilem com una regata llarga… De totes maneres no hauria de suposar massa temps fins i tot amb vent lleugeret”.

Després d’aquest sprint tornarà a donar-se la situació de carregar tots els vaixells en un vaixell de càrrega que els transportarà fins el port de seguretat de l’oceà Índic. Una vegada allí, començarà la que Martínez considera “l’etapa de veres per a nosaltres: el 80% dels punts i sobretot moltíssimes milles per anar des del port de descàrrega fins a Xina”.

Des del port de descàrrega, es presumeix que en rumb de cenyida, la flota posarà rumb cap a l’estret de Malacca, un punt sempre a tindre en compte i en el qual en l’anterior edició de la regata els vaixells de darrere es van apropar als de davant i va ser quasi com començar de zero.

Després arribarà una part curta però molt complicada a causa de l’important trànsit de vaixells de càrrega, que, com explica Iker Martínez “són realment perillosos. Crec que el més perillós que podem tindre en aquesta regata. Cal passar tot Singapur, on hi ha un trànsit molt intens. Encara recorde l’edició de 2008, que va ser quasi com anar per una autopista pel carril contrari”.

Passat Singapur començarà la que el patró del “Telefónica” qualifica com la tercera part de l’etapa, que és novament de cenyida i fins a Xina. “Són uns quatre o cinc dies de cenyida fins Sanya. En definitiva, les condicions a priori són diferents al que hem tingut fins ara; és una etapa majorment de cenyida amb aquest interval al mig que pot fins i tot marcar diferències. Això és el que pensem que anem a tindre, però d’ací al que ocorra supose que hi haurà prou”, conclou Martínez.

CLASSIFICACIÓ Regata Costanera Abu Dabi

1. Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker). 6 punts.
2. Groupama Sailing Team (Franck Cammas). 5 punts.
3. Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson). 4 punts.
4. Puma powered by Berg (Ken Read). 3 punts.
5. Team Telefónica (Iker Martínez). 2 punts.
6. Team Sanya (Mike Sanderson). DNS.

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012

1. Team Telefónica (Iker Martínez), 68 punts
2. Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 62 punts
3. Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 47 punts
4. Puma powered by Berg (Ken Read), 31 punts
5. Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 25 punts
6. Team Sanya (Mike Sanderson), 4 punts NOTA: NAVEGANT LA 2a ETAPA.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/