Inici » Notícies » Esports

El Telefónica, primer pel pas de les Açores

13 de juny de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Les illes Açores ja han quedat a la popa del “Telefónica” després d’una nit de dur esforç en què el vaixell espanyol ha recuperat el lideratge. Amb els primers rajos de llum, la tripulació liderada per Iker Martínez era la primera de la flota a deixar a estribord l’únic punt de pas obligat del recorregut, l’illa de San Miguel, amb un avantatge de tres minuts sobre el francés “Groupama”. Amb l’últim informe de posicions, la diferència s’amplia a 3,4 milles. Per davant, una borrasca que cal travessar i una etapa per guanyar.

La lluita entre espanyols i francesos s’ha aguditzat durant les últimes 24 hores. Franck Cammas superava a Iker Martínez ahir per la vesprada, en les calmes pròpies de l’anticicló de les Açores: “El dia va ser prou complicat a causa del poc vent. Des que va clarejar, vam tindre calmes, encara que no tan grans com en les etapes anteriors. En un d’aquests baixons de vent, ‘Groupama’ va decidir anar per sotavent i ens va superar. Després de tant d’esforç, es va posar davant nostra sense moltes complicacions” explicava Diego Fructuoso al seu informe diari.

Però durant la matinada –a les 03.20 a Espanya- el “Telefónica” donava una urpada que el col·locava líder amb un avantatge de dues milles sobre el “Groupama”. Hores després, a les 6.56, el vaixell espanyol confirmava la primera posició i superava l’illa de San Miguel com a capdavanter. Una nit llarga i productiva per al “Telefónica” que Fructuoso comentava des del vaixell: “La complicació del pas per les Illes Açores era saber quan calia virar, per no quedar-te curt i haver de fer dues virades més o passar-te’n i fer més milles. Nosaltres vam virar abans que ‘Groupama’, la qual cosa ens va eixir perfecte i vam poder avançar-los. Ara mateix estan molt a prop nostre, però una mica a popa. També veiem la llum del ‘Puma”.

De moment, en paraules del de Cartagena: “Nosaltres seguim igual, intentant que el vaixell sempre anant el més ràpid possible. Movent les coses de proa a popa, sense molt de descans”. A les 12.00 hora espanyola, el “Telefónica” navega a 18,1 nusos de velocitat amb vent de l’oest.

Al Nord! Amb vents durs

Després d’alguns dies apuntant a l’oest –una cosa que en l’Atlàntic no ocorria des de la primera etapa, quan la flota navegava rumb a Ciutat del Cap (Sud-àfrica)- el “Telefónica” ha posat la proa apuntant al nord-est i és qüestió d’hores que se supere la barrera de les mil milles a destinació quan encara queda molt per decidir en la vuitena etapa de la Volvo Ocean Race.

Després del pas de San Miguel, en el punt de mira està la borrasca formada en el nord-oest de Galícia i que a poc a poc s’està apropant a la península ibèrica. Quan la flota “puge” a aquesta baixa pressió “cavalcarà” a tota velocitat cap a la Bretanya francesa, amb vents d’entorn a 40 nusos.

ls vents durs posaran a prova, una vegada més, la flota al límit pel que a bord del “Telefónica”, segons Fructuoso, comencen a preparar-se per a condicions extremes: “El vent començarà a pujar en breu i sembla que serà fort. Ens queden poc més de 1.000 milles, però qualsevol cosa pot passar”.

Un pas per Açores amb animació inclosa

Sense cap dubte, el pas per San Miguel ha suposat una injecció de moral per a la tripulació espanyola, que va veure com els afeccionats portuguesos eixien en plena nit a l’aigua per, des dels seus respectius vaixells, animar al “Telefónica”.

Per a Diego Fructuoso, aquesta ha sigut una de les escenes més especials de les viscudes fins ara i no va dubtar a agrair l’esforç de tots i cadascun dels fans del Team Telefónica: “Per cert, tot i que era de matinada, alguns vaixells han eixit a la nostra trobada per les Açores. Gràcies!”, concloïa.

PAS PER LA ILLA DE SAN MIGUEL

1r – Team Telefónica. 6.56 hora espanyola.
2n – Groupama sailing team. 6.59 hora espanyola.
3r – Puma Ocean Racing. 7.08 hora espanyola.
4t – Camper with Emirates Team New Zealand. 7.28 hora espanyola.
5é – Abu Dhabi Ocean Racing. 7.53 hora espanyola.
6é – Team Sanya. 8.40 hora espanyola.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 8
LISBOA (PORTUGAL) – LORIENT (FRANÇA): 1.940 milles
Dia 3 – 12.00 hora espanyola – 13 de juny de 2012

1r – Team Telefónica (Iker Martínez), a 1.066,8 milles de l’arribada
2n – Groupama sailing team (Franck Cammas), +3,4 milles
3r – Puma Ocean Racing by Berg (Ken Read), +4,5 milles
4t – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +10,3 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +17,9 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +32,2 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/