Inici » Notícies » Esports

El “Telefónica”, primer al Mar de la Xina

30 de Gener de 2012 No hi ha comentaris

El vaixell espanyol afronta les últimes mil milles rumb a Sanya (Xina)

L’estret de Malacca ja és història per a el “Telefónica”. Avui dilluns, dia 30 de gener, a les 17:05 hora espanyola l’equip liderat per Iker Martínez superava en primera posició el far Horsburgh, punt que marca l’inici del mar de Xina. A partir d’ara, s’esperen condicions més estables, però tremendament complicades: vents forts de proa que farà que el vaixell espanyol s’enfronte a una llarga cenyida que finalitzarà en Sanya (Xina).

El “Telefónica” entrava en aigües de Malacca divendres passat, dia 27 de gener, i des d’aqueix moment ha defensat la seua posició com a líder del segon tram de la tercera etapa de la Volvo Ocean Race. En total, 75 hores i 55 minuts –més de tres jornades de competició- per a deixar arrere el “infern” de Malacca i començar a navegar de nou en mar obert.

Antonio Cuervas-Mons “Ñeti” explicava que “no hem dormit molt en els últims dies. Fa moltíssima calor, moltes maniobres, molt poc vent –una mica estresante per açò, perquè hem estat tots els vaixells molt junts- però ja veiem la llum al final del túnel”. Per a Neal McDonald, aquests han sigut “dies intensos en els quals hem treballat dur. No hi ha hagut molt vent, però hem estat veient-nos els uns als altres tot el temps. Després de condicions molt diferents i ocurrències vàries, meteorològicament parlant, el veure dos vaixells és increïble. Hem tingut rols de vent enormes, tornats… tot tipus de coses que esperes veure en aquesta part del món, però que no havia viscut fins ara navegant”.

Rumb a Xina, de cenyida

Ja en el mar de Xina, s’espera que les condicions meteorològiques s’estabilitzen i, segons els parts, el “Telefónica” haurà d’enfrontar-se a vents mitjans i forts que li faran navegar de cenyida durant quatre o cinc jornades de competició, una situació que a bord del vaixell espanyol consideren tremendament positiva: “El vaixell està ben pensat per a aqueixes condicions. Crec que tenim bons regatistas a bord, el programa de veles és bo i ens sentim còmodes en aqueixes condicions.” confirmava Neal McDonald.

“Ñeti” Cuervas-Mons expressava l’ànim de tota la tripulació a bord en afirmar taxativa: “Cal seguir lluitant”.

 Qui viu ací?

Després de nou jornades de competició i a l’altura de l’Equador, els efectes del treball extrem comencen a passar factura, tal com comentava “Ñeti” Cuervas-Mons: “Açò és com una sauna. Onze oncles que empesten a tigre i aigua l’a temperatura ambiente – 27º C o 28º C- i el menjar calentet. Dins del vaixell s’està incòmode. La sort que tenim és que com estem tan cansats el poc temps que tenim per a dormir, dormim, però és molt complicat”.

 

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL TRAM 2 – ETAPA 3

Dia 9 – 19:00 hora espanyola – 30 de gener de 2012

1º Team Telefónica (Iker Martínez), a 1.065,8 milles de l’arribada

2º Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +4,1 milles

3º Puma Ocean Racing (Ken Read), +9,5 milles

4º Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +24,6 milles

5º Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +26,4 milles

6º Team Sanya (Mike Sanderson), +177,7 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/