Esports

El Telefónica neutralitza el desavantatge i caça a neozelandesos i americans en ple Índic

El Team Telefónica
El Team Telefónica

Pepe Ribes: “Sembla que per fi hem passat la transició”

Fa 36 hores el “Telefónica” canviava la seua estratègia i en lloc d’anar cap al nord per a travessar el “forat negre” que li impedia avançar cap a l’est, posava rumb Sud-est per situar-se a quasi 30 milles de la popa dels neozelandesos del “Camper” i els americans del “Puma”, amb “l’Abu Dhabi” com a company de caça. Ara, i segons l’informe de posicions de les 11.00h, el vaixell espanyol ha aconseguit recuperar-se d’aquest canvi d’estratègia i se situa en la mateixa posició que els seus rivals americans i kiwis, distanciant-se, a més, en 27 milles del vaixell asiàtic. Un excel·lent treball de la tripulació espanyola liderada per Iker Martínez que li permet poder aspirar al podi en aquesta etapa tan difícil com incerta.

La velocitat mitjana en aquestes últimes 24 hores ha sigut molt bona tenint en compte les condicions de poc vent. Amb quasi dos nusos més, els espanyols han aconseguit recórrer 294 milles, és a dir: 47 milles més que els neozelandesos, 37 més que els americans i 23 més que “l’Azzam”. Per contra, els francesos amb la seua opció Sud han aconseguit navegar un nus més ràpid que els espanyols i recórrer 28 milles més que el “Telefónica”, la qual cosa el fa pujar fins la segona posició de l’etapa.

La primera posició l’ostenta el vaixell xinès que, malgrat recórrer menys milles que francesos i espanyols, amb una velocitat mitjana inferior, gràcies al seu rumb més directe cap al Nord, inicialment ha aconseguit distanciar-se en la classificació provisional i avantatjar en més de 80 milles a la resta de la flota.

Hores incertes, però definitives

Les properes hores definiran les tres estratègies plantejades per la flota. L’arriscada opció Nord, presa pel vaixell xinès “Sanya”, haurà d’enfrontar-se en breu a vents forts provocats per una tempesta tropical que s’està formant en la costa Sud-est de Magadascar.

L’opció més conservadora és la del mig, on el “Telefónica” arribava ahir a última hora. El vaixell espanyol, juntament amb els americans del “Puma”, els kiwis del “Camper” i els àrabs de “l’Abu Dhabi”, intentaran que els francesos del “Groupama” -tercera estratègia d’aquesta etapa- no es cole pel Sud rumb al punt d’arribada d’aquest primer tram de la segona etapa, situat al Nord-est de l’Índic, a unes 3.000 milles encara per la proa.

Per fi vent del Nord!

Tot i que amb poca intensitat encara, tres vaixells més naveguen amb l’anhelat vent del Nord, o més concretament: del Nord-oest. El “Telefónica”, el “Puma” i el “Camper” ja gaudeixen del vent que des d’ahir rebia el “Groupama” i posen així rumb al Nord-est. En les properes hores s’espera que tant la intensitat com la direcció varie i els permeta imprimir més velocitat en la seua ascensió al Nord-est de l’Índic.

Per a Pepe Ribes la nova situació és tremendament positiva, tal com explicava el de Benissa: “Sembla que per fi hem passat la transició. Tenim vent ja de l’altre costat. La veritat és que ha estat un alleujament recurtar les 70 milles que ens portaven el ‘Puma’ i el ‘Camper’, però ja estem ací, regatejant de nou. A partir d’ara, a lluitar per cada milla”.

Qui és qui?

I malgrat les difícils situacions que es viuen a bord, el companyerisme segueix sent màxim en el Telefónica. I per a mostra, un exemple: “Si veieu la jaqueta amb el nom de Diego en alguna maniobra no us preocupeu que no sóc jo: és Zane, a qui li he hagut de deixar la meua jaqueta ja que ell li va donar la seua a Ñeti. Conclusió: jo m’he quedat sense jaqueta; però no passa res, ells la necessiten més que jo” explicava Diego Fructuoso, natural de Cartagena.

Futbol, balenes i… sol!

Al vaixell espanyol, la vida a bord segueix sent complicada, però no per això es van a perdre els bons moments. Com era d’esperar, el Mundial de Clubs està donant per a moltes converses a bord del “Telefónica” i són molts els comentaris sobre la final que disputaran el FC Barcelona i el Santos FC. A bord, dos grups perfectament diferenciats que mantenen el lògic “pique” davant la imminent final.

Diego Fructuoso explicava aquest matí quin ha sigut un dels moment més impressionant viscuts en aquests dos mesos de volta al món: “Hem vist una balena! Estava dins del vaixell i m’han cridat els xics que estaven de guàrdia (Pablo, Ñeti, Xabi i Joca) perquè eixira. M’he espantat perquè no paraven de cridar. Després he eixit i l’he vista, encara que una mica lluny. Ells m’han dit que li han vist el costat. No he pogut fer una foto perquè era de nit, però ha sigut bonic. Després Joca m’ha explicat que una vegada van xocar amb una balena i es va trencar tres costelles. Cal tindre molta cura”.

Afortunadament per a l’equip espanyol, després de molts dies navegant entre boira, “Llorenç” ha fet acte de presència, tal com afirmava Antonio Cuervas-Mons “Ñeti” : “Ha eixit el sol, per fi!”

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 2
CIUTAT DEL CAP (SUD-ÀFRICA) – ABU DABI (UNIÓ DELS EMIRATS ÀRABS): 5.430 milles
Dia 7 – 11.00 hora espanyola – 18 de desembre de 2011

1r Team Sanya (Mike Sanderson)
2n Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +86,4 milles
3r Puma Ocean Racing (Ken Read), +88,3 milles
4t Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +89,2 milles
5é Team Telefónica (Iker Martínez), +93,4 milles
6é Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +120,1 milles

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012

1r Team Telefónica (Iker Martínez), 37 punts
2n Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 34 punts
3r Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 24 punts
4. Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 9 punts
5. Puma powered by Berg (Ken Read), 9 punts
6. Team Sanya (Mike Sanderson), 4 punts


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?