Inici » Notícies » Esports

El Telefònica lluitarà demà per la tercera regata costanera de la Volvo Ocean Race

12 de Gener de 2012 No hi ha comentaris
El Telefónica

El Telefónica

Jordi Calafat: “Hem d’intentar traure el màxim possible”

Sis nous punts estaran de nou en joc a partir de demà divendres a les 11.00 hora espanyola. A eixa hora començarà en Abu Dabi (14.00 hora local) la tercera regata costanera de la Volvo Ocean Race i el vaixell espanyol “Telefónica” estarà en la línia d’eixida amb la intenció de “traure tots els punts possibles”, tal com ha declarat el seu patró Iker Martínez.

Previsió: poc de vent

“Serà un regata de vents lleugers o mitjans i no hi ha dubte que va a ser molt complicada. Intentarem fer-ho tan bé com siga possible. Està sent una regata molt estreta com ja he dit en altres ocasions, a Alacant vam ser últims i en la següent vam guanyar, així que ningú sap el que passarà demà”, ha comentat el basc en la roda de premsa de patrons que s’ha celebrat hui a Abu Dabi.

Fins ara han sigut dos les regates costaneres disputades amb resultats totalment oposats per al vaixell espanyol, amb l’última posició a Alacant i la primera a Ciutat del Cap.

Totes les previsions apunten al fet que les condicions de vent seran més semblants a les que la flota va viure a Alacant, més que les que van tindre a la ciutat sud-africana, amb vents entorn als set nusos d’intensitat.

Objectiu: arrapar els màxims punts possibles

Jordi Calafat, canya i coordinador de veles del Team Telefónica reconeix que “no són les nostres millors condicions però hem d’intentar traure el màxim possible” i que el moment de l’eixida serà vital de cara al desenvolupament de la regata: “En aquestes condicions de poc de vent l’eixida és molt important perquè si no després costa molt recuperar. Crec que des d’Alacant hem millorat en moltes coses i espere que es vegen en aquesta costanera no quedant enrere”, ha comentat el mallorquí.

Per la seua banda, Pepe Ribes ha coincidit amb Calafat que “l’absència de vent fins ara no ha sigut la nostra amiga”. No obstant això, el capità de l’ESP-1 destaca que el seu equip ha aprofitat bé el temps a Abu Dabi per a entrenar i al mateix temps han realitzat prou canvis per a intentar millorar en aquestes condicions, sobretot en les maniobres.

“Pensem que hem millorat molt respecte a Alacant però falta saber el que han millorat els altres equips”, adverteix l’alacantí, que dirigeix a més l’atenció cap als kiwis i la tripulació local: “Jo crec que amb poc de vent hi ha dos vaixells que s’han mostrat molt ràpids, que són el “Camper with Emirates Team New Zealand’ i “l’Abu Dhabi Ocean Racing”, llavors a veure si serem capaços d’apropar-nos ells o de ser competitius contra ells en aquestes condicions”.

Tercera costanera, mateixa tripulació

Per a aquesta regata, igual que en les costaneres i etapes anteriors, no hi haurà canvis en la tripulació del “Telefónica”. Iker Martínez, Andrew Cape, Xabi Fernández, Neal McDonald, Jordi Calafat, Pepe Ribes, Joca Signorini, Pablo Arrarte, Antonio “Ñeti” Cuervas-Mons, Zane Gills i Diego Fructuoso seran els encarregats de lluitar per la victòria en la costanera de demà. Aquesta és a més la idea de l’equip de cara a tota la volta com ha indicat Iker Martínez: “No hi haurà canvis, anem a intentar ser sempre els mateixos a bord durant tota la volta. Creiem que és molt important, ens coneixem uns als altres i sabem com fer-ho tot junts”.

“Esperem que siga sempre així però sabem que pot ocórrer qualsevol cosa i algú haja de quedar-se a terra per tindre una lesió o el que siga. Això ja ens va succeir un parell de vegades en l’edició anterior i esperem que no ocorra aquesta vegada i tothom estiga bé. Estem tots en bona forma i bé a bord”, ha afegit Martínez.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/